От х:

Днес в x:

Празничен пожар развали купона на кенанци

Комин развали празника на кенанци

Пожар помрачи настроението на жители на вилна зона "Кенана" наченали вечерното празнуване на Трифон Зарезан. Огънят избухнал към 18.30 часа при опит да се разпали камината за допълнителен уют в хладната нощ. По това време в къщата били 4-ма души, чакали се още гости. В момента на първите наздравици обаче, топлината дошла в повече на тесния комин, който пламнал в частта си около покрива. Пламъците подели гредореда, а впоследствие обхванали и близо ¼ от покрива. Малко преди стихията да стане неконтролируема се намесили пристигналите светкавично пожарникари. Двата противопожарни автомобила обаче не можаха да се доберат до самото място на инцидента. Оказа се че са доста по-широки от тесния сокак, броящ се за улица. Наложило се огнеборците тичешком да взимат 300-те метра до горящата вила, а впоследствие да потушават пламъците с носталгични прийоми-кофи с вода, градински маркучи и старомодното откъртване на тлеещите парчета. Иначе екипите бяха оборудвани и с кислородни бутилки за атака на задимени стаи. За щастие такива нямаше, огънят бе локализиран само на покрива.

Инцидентът се размина без сериозни щети, като се изключи потрошените нерви на роднините на възрастните обитатели на вилата. Те били на друг празник, но зарязали всичко като чули че гори къщата на родителите им. Постепенно се успокоиха, само не и в частта за дереджето на което е най-многолюдната хасковска вилна зона. „Плащаме градски данъци, а една пожарна не може да влезе. Кошът ни за боклук е чак на главната улица“ изброи разярена млада жена с дете на ръце. По-късно се оказа че е съпруга на собственика на вилата на име Иван.

Пожарът вероятно е предизвикан от неизправност на коминното тяло, предположиха огнеборците. Точният размер на щетите предстои да бъде уточнен.

Г.Христов

Вилата пламнала когато гостите начевали празнуването на Трифон Зарезан
Пожарникарите гасяха с кофи, поради недостъпността на мястото за автомобилите им
Инцидентът стресира повече младите роднини на потърпевшите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини