От х:

Днес в x:

Криминален гръмна двама охранители заради любов

Раненият охранител е бил изпратен от ортопедията в пловдивска клиника

Криминално проявен маджаровец простреля с ловна пушка двама служители на частната охранителна фирма в любимешкото село Малко Градище. Селото е известно като единственото населено място в Хасковско с частна охрана, която обаче пуснала сериозно количество кръв в среднощен екшън вчера. Единият от простреляните охранители е хемофилик и заради невъзможност да спрат кръвотечението от хасковската МБАЛ спешно са го транспортирали в Пловдив. Другият бил прострелян в коляното, но раната не е сериозна, съобщават от областната болница. Колата на охранителите обаче е била нарешетена с ловни куршуми.

Екшънът се разиграл снощи около 22.30 часа. 34-годишният С.С. от Маджарово се запил в кръчмата в Малко Градище, съобщават от полицията. След това във видимо нетрезво състояние се отправил към селската къща на местния земеделец Ангел Н. Маджаровецът имал отношения с 25 годишната му дъщеря. С.С. започнал силно да тропа на вратата и агресивно настоявал да се види с девойката. От къщата звъннали на охранителна фирма „Аркус“, която по договор осигурява физическа охрана на селото в тъмната част на денонощието. На адреса пристигнали трима служители на фирмата - на 24, 45 и 55 години. Те се опитали да проведат разговор с нарушителя на спокойствието.

С.С. обаче не бил настроен /според очевидци-способен/ на вербална комуникация. Вместо това извадил от личния си „Мерцедес“ ловна пушка 12-ти калибър и започнал да гърми по охраната. Залпът с бренеке засегнал 24 и 45 годишния охранител. Младият получил сачма отстрани на коляното, но без да е засегната костта. По-възрастният обаче бил с 4 рани в областта на стъпалата. Именно вроденото заболяване, пречещо за съсирването на кръвта, превърнало състоянието му в критично и наложило изпращането му в Пловдив.

След стрелбата охранителите, които не били въоръжени, побързали да се оттеглят и звъннали на полицията. С.С. обаче оказал съпротива и на униформените, като насочил към тях пушка с патрон в цевта. Ченгетата го проснали и обезоръжили. Работата по случая продълждава.

От Аркус отказаха информация за екшъна, в който пострадаха хората им. От селото пък заявиха, че никой не познавал 34-годишния маджаровец, който атакувал селото им с пушка. По непотвърдена информация обаче става въпрос за мъж, който е бил проявен с много хулигански прояви, ПТП и незаконно притежаване на оръжие. С.С. е арестуван.

Г.Христов

Маджаровецът бил въоръжен с пушка 12 калибър
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини