От х:

Днес в x:

Добруджа изхвърли паяка, общината го върна

Снимка от читател

Хасковската улица „Добруджа“ си реши проблема със забраната за паркиране на принципа „няма знак - няма проблем“. Забранителната табела, плюс предупреждението, че там оперира паяк бе изтръгнато от земята и се валяше по тротоара на срещу „Добруджа“ 37. Знакът е в такова положение от понеделник, сигнализира нашият читател Николай. Репортерска проверка показа, че три дни по-късно знакът все още е полегнал върху плочките, изтръгнат от корен. „Пробвахме да се обадим по телефон, който открихме в сайта на общината, но никой не вдигна“ каза продавач от един от многото магазини, населили точно това място. Хората бяха недоволни, защото в отсъствието на знака имало мнозина, които си оставяли колите по улицата, че и по тротоарите. Това пряко касаело магазините, понеже зареждащите ги със стока бусове няма къде да спират. По думите на магазинери, техните автомобили не създавали проблем защото обикновено оставали спрени само за няколко минути.

Знакът в района обаче забранява и спирането и паркирането и вероятно на някой му е писнало и го е махнал, предположиха от квартала. Това не е толкова безобидно колкото изглежда, защото при глоба или вдигане с паяк, санкционираният може с основание да се оплаче, че там няма знак. Още повече, че повалената табела бе с лицето си надолу и не се вижда какво указва.

Задължението за възстановяване на пътни знаци по улиците на града е на община Хасково. Те са в правомощия да поставят или премахват знаци, като от КАТ се иска само съгласуване.

П.П. Няколко часа след публикацията, контролните органи са се самосезирали и разрешили проблема. Знакът вече е изправен и паркирането отново е забранено. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини