От х:

Днес в x:

Станишев моли Първанов за мир

Само за ден лидерът на БСП Сергей Станишев се обърна на 180 градуса и тотално смени тона и тактиката си към Георги Първанов и членовете на АБВ. Във вторник Станишев громеше бившия лидер на БСП с тезата, че позицията на новото му движение е шизофренна.

Вчера изненадващо свика медиите в 15 часа на „Позитано“, за да направи изявление. Обърна на молба и отправи задочна покана за разговор на „Позитано“ към нарочените за врагове с партиен билет. „Единни, ние побеждаваме на европейските избори. Тежка е всяка друга заблуда. Днес искам да се обърна към тези, които започнаха всичко това - никой не може да бъде над БСП и над България. Заслужава си да загърбим и личните пристрастия, и политическите различия. Понякога разговорът е най-трудното нещо“, каза със загрижен тон Станишев и подчерта, че „мястото на този разговор е в партията, на предстоящия НС на БСП“.

Станишев посочи и целта на помирителната акция - единна листа на БСП, която според него все още била възможна. Лидерът на БСП обаче под­мина факта, че Първанов и хората от АБВ са свалили доверието си от сегашното ръководство на партията и настояват за неговата оставка. След като ги обявиха за „разколници“ и ги заплашиха с изключване от БСП, Първанов заяви, че партията трябва да бъде напусната от сегашното ръководство, което изневерява на нейните ценности. Така Първанов даде ясно да се разбере какво е условието му за помирение.

Вчера Станишев призова „тежките думи“ да бъдат забравени. Не чух нито един аргумент, който да прави различията помежду ни непреодолими“, разголи променената си позиция лидерът на БСП. „Последните дни бяха трудни за БСП и за всеки социалист. Партията е настръхнала от емоция. Всеки социалист се пита защо ни трябва това сега?“, попита Станишев медиите.

От АБВ съобщиха, че нямат официална покана за разговор. Повториха, че няма да отидат на съботния пленум, защото не искат да участват в режисиран революционен трибунал. Пиарът на движението Нидал Алгафари написа във Фейсбук: „В понеделник ни ултиматираха, във вторник ни самоизключиха, а в събота очакват да отидем на „Позитано“, носейки катран, пера и въже.“ 

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини