От х:

Днес в x:

Замък от бирени бутилки - атракция в Невада

Какво се случва, когато екологично настроен архитект се разрови в боклука на Лас Вегас? Резултатът е Morrow Royal Pavilion. Това е красив имот в Хендерсън, Невада, създаден от над 500 000 бирени бутилки.

Всички те са събрани от боклука на казината във Вегас и са рециклирани, така че да се получат „тухли“. Идеята е на Скот МакКомбс, собственик на фирмата за дизайн Realm of Design. Американецът бил изумен какво остава като количество ненужен материал след консумацията на пенливата напитка и създал своите „зелени камъни“, както нарича строителните елементи, използвани за направата на огромния замък.

„Той знаеше, че трябва да направи нещо, за да оползотвори стъклото и да спести площ за отпадъци. И знаейки колко боклук има във Вегас, беше наясно, че трябва да създаде нещо голямо“, каза пред Huffington Post Карла ДиБласи, която работи в компанията на Скот.

След употребата на бутилките МакКомбс е изградил имение на 30 000 кв. м. Всъщност палатът е реплика на английския замък Swarkestone Manor.

Според сайта Inhabitat, използвайки цялото отпадъчно стъкло, дизайнерът е спестил на сметището на Лас Вегас около 250 000 кв. м.

 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини