От х:

Днес в x:

Обявяват военно положение в Киев?

Извънредно положение в Киев може да бъде въведено всеки момент, съобщават украинските медии.

По информация на Espreso.tv, офицери от военните части на Ивано-Франковска вече са под Киев в случай на обявяване на военно положение.

От столицата е получено указание всички офицери да се придвижат към Киев със собствени средства и сили.

В напрегната обстановка демонстранти и полиция в Киев  застанаха тази сутрин едни срещу други. Разделяше ги барикада от запалени автомобилни гуми, струпани на мястото на ожесточените сблъсъци, отнели тези дни пет човешки живота, предаде Франс прес.

Десетки протестиращи - мнозина с каски на строители или мотоциклетни, събрали се днес на ул. "Грушевски", хвърляха от време на време камъни и коктейли "Молотов" иззад завесата от  огън и дим. Понякога се чуваха експлозии - вероятно силите на реда  изстрелваха гранати, шумови или със сълзотворен газ, добавя БТА.

Жестоки сблъсъци между демонстранти и специални полицейски сили на това място от неделя насам отнеха живота на петима души и превърнаха двумесечни вече протест в градска партизанска война, избухнала в самия център на Киев.

От 19 януари досега медицинска помощ са потърсили 157 участващи в демонстрациите в Киев, съобщават здравните власти.

От 6:00 часа сутринта местно време на 22 януари до тази сутрин в 6:00 часа 25 демонстранти са потърсили помощ от специалист. През последните дни лекари са помогнали на 157 души, като 72 от тях са били хоспитализирани.


 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини