От х:

Днес в x:

Снайперист на НАТО е убил украинските протестиращи?

Украински депутат намекна, че загиналите вчера протестиращи най-вероятно са убити от снайперист от НАТО, който е бил назначен към радикално крило в украинската опозиция, съобщава „Гласът на Русия".

Последните събития в украинската столица в Киев показват, че протестът се изплъзва от контрола на опозицията, каза Евгени Балитски от управляващата Партия на регионите.

Сблъсъците на Евромайдана доведоха до първи жертви, но „опозиционните лидери все още не са склонни да поемат отговорност", според украински официални лица.

Балитски обвини протестиращите, че следват „кървав сценарий, който се осъществява в Сирия и на други места в арабския свят".

„По време на действията на милицията срещу протеста пред стадиона „Валери Лобановски", служителите на реда са намерили няколко пълни бутилки със запалителна течност и течен натрий в тях, което е не само запалим, но и силно избухлив", разясни депутатът.

Така се изключва възможността протестът да е спонтанен. Той е внимателно планирана операция, която може да се проведе от саботьори, носещи цивилни дрехи, каза още Балитски.

При сблъсъците до момента са загинали най-малко петима протестиращи. Четирима са загинали от огнестрелни рани, а един е паднал.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини