От х:

Днес в x:

Вятър ще прогони мъглата чак в петък

Вятър от запад ще разгони мъглите, но това ще стане чак в петък, съобщи за "24 часа" синоптикът Симеон Матев от TV MET. Това ще доведе до покачване на температурите и на 10 януари те ще стигнат 14 градуса по Целзий. 

Понижаване на температурите с превалявания се очакват от 13 до 16 януари. През следващата седмица ще е по-топло от обикновено и не се очакват валежи от сняг в низините, каза още Матев.Днес и утре ще има леки подобрения във видимостта заради циклон от запад, но на места мъглата ще остане. В понеделник отново се очакват почти пролетни температури - от 7 до 12 градуса в отделни части на страната. 

Утре облачността ще е значителна, преди обед с намалена видимост. В югозападните райони слабо ще превали, в следобедните часове ще настъпи разкъсване на облаците.
От вторник до петък ще е мъгливо, а в сряда се очаква да има и облаци. В планините ще грее слънце, а според прогнозата температурите ще са високи. 

"Може да се каже, че в последните дни България е разделена и по отношение на времето. 30% от територията на страната бе обвита в мъгла, а 70 процента бе слънчева", каза синоптикът и допълни, че мъглата е главно по поречията на реките Дунав и Струма. Там температурите са били ниски и на места са достигали до минус 2 градуса.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини