От х:

Днес в x:

Демонстрантите хвърлиха искане за оставка и хартиени фесове на областния на Варна

Част от протестиращите срещу областния управител на Варна Иван Великов успяха да преминат полицейския кордон, който охранява сградата на Областната управа, предаде Агенция "Фокус". Това обаче не доведе до арести.

Протестиращите опитват да проведат разговор с Великов, но той отказа да слезе при тях, тъй като "обстановката е враждебна". Великов искаше да говори с трима представители на демонстрантите, а не с всички. Това ядоса демонстрантите, които хвърлиха хартиени фесове по него. Освен това на областния управител на Варна беше връчена молба за освобождаване от поста с искане той да я подпише, но Великов отказа.

Иван Великов обясни и пред протестиращите, че е решил да отмени всички решения от последната сесия на Общинския съвет на Варна заради нарушена процедура. Той пак каза, че сесията на ВОС е трябвало да се проведе във втората сряда на декември, а не в петък и заради това решенията трябва да се прегласуват. Става въпрос за общо 215 решения.

Протестиращите във Варна са убедени, че Великов връща сесията конкретно заради едно решение - да се преименуват 215 местности във Варненско, сред които емблематичните Кабакум и Паша дере. Решението беше взето по предложение на общинския съветник Костадин Костадинов, който опитва да го прокара още от 2012-та година. Тогава обаче общинските съветници на ГЕРБ не го подкрепиха, а сега промениха мнението си.

Заради решението на областния управител, част от протестиращите се заканиха да сезират прокуратурата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини