От х:

Днес в x:

На Острова: Нашествието на българи си остава мит. Преглед на печата

„Новинар": На Острова: Нашествието на българи си остава мит

Масовото нашествие на българи и румънци във Великобритания си остана мит и след 1 януари, когато паднаха ограниченията за работа.
Това потвърди министърът по въпросите на имиграцията Марк Харпър, който успокои хората, че не се очаква да има масово преселение на източноевропейци, както прогнозираха консерваторите. По думите на Харпър този път ситуацията ще бъде различна в сравнение с тази отпреди десет години, когато по неофициална информация около милион граждани на Полша заляха британския трудов пазар.
В същата насока се изказа и еврокомисарят по заетостта Ласло Андор. Той обясни, че е малко вероятно да станем свидетели на значително увеличаване на броя на българските и румънските емигранти.

„24 Часа": Скандират "Оставка" на площад "Александър Батенберг" час след новогодишните наздравици

Час след настъпването на Новата година призивите за оставка на кабинета на Пламен Орешарски огласят площад "Александър Батемберг" по време на концерта "Сцена под звездите", излъчван на живо по БНТ.
Скандиранията се носят след след края на всяка песен на супергрупата "Фондацията", включваща фронтмена на "Щурците" Кирил Маричков, Дони и Иван Лечев.
Протестиращи на площада опънаха транспарант с това искане още по време на изпълненията на Николина Чакърдъкова преди полунощ

„Стандарт": Убиха свекървата на Нели Куцкова

Крадци нападнаха и убиха 85-годишната свекърва на известната съдийка Нели Куцкова навръх Нова година. Жената е от Кърджали и била на гости за празниците при роднините си в София. Апашите проникнали в апартамента на първия етаж в жилищен блок в столичния квартал "Овча купел" малко след 22 часа на 31 декември. Вътре била само възрастната жена. Предполага се, че бандитите са очаквали, че няма никого и пенсионерката ги изненадала. Тя била ударена няколко пъти, вследствие на което починала. От апартамента са отмъкнати част от вещите. В празничната нощ свекървата на Куцкова била на гости при свои близки на третия етаж в кооперацията, но се прибрала за малко до апартамента, където отседнала. Точно тогава изненадала крадците, които я нападнали и убили. Нападателите се издирват. Самата Куцкова потвърди за роднинската си връзка с починалата жена.

„Труд": Минималната работна заплата се увеличава на 340 лв.

Минималната месечна работна заплата се увеличава на 340 лeвa от днес. Предходната година размерът й беше 310 лeвa. Минималната работна заплата за един час ще бъде 2,03 лева, докато през 2013 г. беше 1,85 лева.
Новият размер на минималната работна заплата отговаря на основните принципи на политиката по доходите по отношение на нископлатените работници. Той ще гарантира по-добро задоволяване на техните и на семействата им потребности, ще намали обхвата на „работещите бедни" и ще генерира по-оживени стопански процеси по линия на вътрешното потребление. Очаква се да доведе до изсветляване на доходи и намаляване на обема на сивата икономика.

„Монитор": Плащаме 10% по-евтин ток през нощта

С 10% по-малко ще плащаме за изхарчения през нощта ток, реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на закрито заседание. Новата тарифа е в сила от 1 януари 2014 г. Регулаторът определи още дневната тарифа да падне с малко под 1%. Според експерти от сектора общо намалението на цената на тока ще бъде около 2 до 3% в зависимост от това дали се ползва повече дневна или нощна енергия.
Намалението ще бъде постигнато, въпреки че цената на енергийния микс, по който НЕК продава на енергото, ще се повиши. Икономиите идват по линия на орязването на технологичните разходи на топлофикациите и заводските централи, намаляването с 2% на същите разходи на ЕРП-тата и сериозно намаление на цената за пренос на ЕСО.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини