От х:

Днес в x:

Едва 1% от българите живеят комфортно с доходите си. Влошава се, но сме толерантни

Едва 1% от българите живеят комфортно с доходите, които получават в началото на 2013 г., срещу 35% в Словения, по 13 на сто в Чехия и Словакия, 8% в Полша. 

Това сочат изводи от изследване, представено от доц. Лилия Димова, предаде БТА.

У нас само една четвърт (25,5%) от хората не изпитват материални  затруднения, останалите живеят трудно или едва свързват двата края (над  40%, като са се увеличили със 7 пункта за две години - 2011-2013 г.).

32% или почти всяко трето българско домакинство разчита на пенсии като основен източник на доходи, показва още изследването. В Чехия, Русия, Холандия и Кипър този дял е около 20 на сто.

Според данните над 90% от българите, участвали в анкетата, смятат, че животът на повечето хора в страната се влошава, вместо да се подобрява. България обаче не е водеща по негативни оценки. На това мнение са 95 на  сто от португалците, 91% от испанците, 88% от словенците.

Според други изводи в изследването българите сме сравнително толерантен народ, по-толерантни сме от руснаци, унгарци, чехи, португалци, англичани, но, както в цяла Европа, така и при нас отношението ни "към другите" и "различните" е избирателно.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини