От х:

Днес в x:

Първият любителски турнир по волейбол в Димитровград приключи успешно

Обща снимка на участниците в турнира

Първият по рода си Коледен турнир по волейбол в Димитровград приключи, той бе организиран от група любители на този спорт тук.
Участваха отбори от Първомай, Бургас, Пловдив, сборен отбор със състезатели от Казанлък, Чирпан и Димитровград, както и два местни отбора – Димитровград 2007 и Черешка-Еском.
Силите на отборите бяха изравнени и 6 от срещите бяха решени с тайбрек.
В крайна сметка след драматичен финал и обрат в тайбрека, сборният отбор победи „Шарк“ Бургас с 2:1 гейма.

Турнирът протече в духа на честната игра и ни припомни романтичните време на спорта, когато комерсиализацията не бе толкова явна.
Раздадоха се индивидуални награди за най-добър разпределител, посрещач, нападател, централен блокировач и най-полезен играч.
Първите четири отбора получиха топки и купи, осигурени от спонсорите на турнира.

За първи път от Спортна зала "Младост" имаше излъчване на живо на продължилия почти 12 часов волейболен турнир и така феновете на този спорт имаха възможността да се наслаждават на играта от домовете си.
От ръководството на ВК "Раковски" изявиха желание за напред такова излъчване да има за предстоящите домакинства на отбора.
Организаторите се надяват да превърнат турнира в традиция и за в бъдеще да поканят отбори от чужбина и изказват специални благодарности на ЕСКОМ, "Братя Гьокови", Пицария "Амиго", "Владая", СД "Дин-Дан" и Рекламно студио ARISTEA и хората спомогнали за организацията на турнира!

Момент от финалния мач
Момент от финалният мач
Награждаване на отбора -победител
Класиралият се на второ място
Тимът, заел трето място
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини