От х:

Днес в x:

Венера - изкусителката, омайницата, богинята на любовта. Как влияе на всеки от нас?

Да речем, че вие сте роден в началото на април т.е. под знака на Овена. Като вас са още милиони по света, но вие няма как да се сравнявате с тях. Можете обаче да се сравнявате с ваши приятели, познати, хора, на които знаете рождените дни. Ако сте го правили няма начин да не сте се озадачавали как така и вие и той/тя сте със Слънце в борбения и напорист знак на Овена, а същевременно единият от вас е сдържан в чувствата си, друг е по-хладен и разсъдлив, докато трети направо изгаря от силни страсти и емоции. Запитвали ли сте се защо това е така? Вероятно, да.

Отговорът съвсем накратко е следният - може и да сте Овни, но по време на раждането на всеки от вас поотделно единственото на 100% еднакво е било местоположението на Слънцето. А то е било в Овен. Разбира се, има хора родени почти по едно и също време (астрални близнаци), но вие лично колко такива познавате? И така. Оттам нататък следват стотици други важни или по-маловажни фактори, които ви правят коренно различни личности, всеки със своята индивидуалност. Най-важни от тях са местоположението на изгряващия знак (асцендент), Луната, Венера, Меркурий и Марс, както и аспектите, които те сключват. Това са т.нар. лични точки и планети. Всяка от тях допринася към характеристиката на човек. Ето защо Овен с асцендент Дева, Луна в Рак и Венера в Риби ще е доста различен от Овен с асцендент Лъв, Луна в Стрелец и Венера в Близнаци.

Асцендентът е фокусната точка в нас, през която се пречупва всичко, така че до голяма степен определя как възприемаме външния свят. Целите и стремежите в живота, както и начините, по които пристъпваме към реализацията им, биват предопределяни от него. Той обрисува как се показваме пред света и се адаптираме към жизнените обстоятелства.

Луната са нашите същински емоции. Това е нашата душа, нашата Анима, Майката, инстинктът, съкровеното, мястото, където се чувстваме у дома си.

Меркурий - вестителят на Боговете, показва как комуникираме, как се изразяваме, това са чистите интелект и разум.

Марс, разбира се, е действието. Самият му цвят (червен) предполага активност, действеност, горещина, а името му – на римския бог на войната - ни напомня какви може да са целите му. Мястото на Марс в хороскопа показва как човек действа и в каква посока трябва да насочи активността си.

Основният "опонент" на Марс е Венера. Тя може да го усмири и да го накара да стане кротък като агънце. Нейното влияние облагородява грубата сила на Марс и придава на действията му завършен вид, а заради Венера той е способен да сътвори чудеса.

Откъде идва тази сила на Венера?

Венера е покровителка на всичко красиво. Планетата на любовта и изяществото. Светът би бил едно ужасно място без магнетична, запленяваща и отзивчива Венера. Тя омайва с чара си, тя е тази, която никога няма да покаже агресия. Както и Меркурий, Венера стои близо до Слънцето. Обикновено са й необходими от 10 до 12 месеца да обиколи зодиака. Затова тя винаги се намира близо до вашия слънчев знак. Това означава, че ако вие сте Овен, то Венера може да бъде само и единствено във Водолей, Риби, Овен, Телец или Близнаци. В никакъв случай да речем в Дева, Везни или Скорпион. И обратно - ако сте Везни, то Венера в момента на вашето раждане е била в Лъв, Дева, Везни, Скорпион или Стрелец. Изключено е да е била в Овен, Телец или да речем Близнаци.

Ето и характеристиката на проявите на Венера във всеки от зодиакалните знаци.

Ако вие не знаете къде се е намирала тя в момента на вашето или на човека, от когото се интересувате, раждане, погледнете таблицата ТУК.

ВЕНЕРА В ОВЕН

Kогато Венера попада в знака Овен, се раждат хора, които в любовните си взаимоотношения прилагат директен подход, изпълнени са с ентусиазъм и страст, бързо се влюбват и открито показват чувствата си. За тях удовлетворението в сексуалната сфера има подчертано по-голямо значение, отколкото за останалите знаци. За тях то е предпоставка да намерят удовлетворение в която и да било друга област. Затова не толерират любовници, които не отговарят на техните високи стандарти на сексуална енергия.

Овен е сравнително егоистичен знак, така че в сферата на любовта родените с Венера в Овен мислят първо за себе си и своите нужди, а след това за партньора. Но те могат да проявяват щедрост към обичаните от тях и да полагат усилия да преживяват заедно моменти на щастие. Венера управлява не само сексуалните, но и всякакъв друг вид личностни взаимоотношения. Хората с това разположение имат репутацията на отлични, ентусиазирани и динамични приятели, а като колеги са енергични и инициативни хора. Отношението им към парите е изключително предприемчиво, но спонтанното желание да се поемат рискове трябва да бъде внимателно контролирано, тъй като тези рискове могат да бъдат необмислени и да доведат до финансови загуби. Поради забележителната им енергия, а оттам и повишена работоспособност, понякога те имат два източника на доходи, но парите, поради необмислените им разходи, могат да изтичат между пръстите им.

Тъй като Овен иска да бъде лидер, в любовните си взаимоотношения родените с Венера в Овен заемат водеща позиция. Веднъж срещнали човек, който им харесва, те не се спират, докато не стане съвсем ясно, че той е възбудил интереса им. Понякога са толкова настъпателни и открити, че могат по този начин дори да отблъснат обекта на своите желания. Развиването на малко повече такт в тази област би било полезно. Чувствата и страстите им се разпалват бързо и буйно, но също така не след дълго огънят или угасва, или се премества на друго място, тъй като постоянството не е силна черта на този знак.

Има два типа хора с Венера в Овен. Едните искат винаги да бъдат доминиращи във връзката, като изразяват динамичните, предприемчиви, инициативни качества на Овена. Те трябва да бъдат внимателни да не поставят себе си винаги на първо място и да обмислят последствията, които егоистичните им действия биха имали върху другите. Вторият тип поемат по линията на най-малкото съпротивление, те привличат към себе си доминиращ и контролиращ тип партньори. Разположението на Венера в Овен изисква от тези хора да бъдат взискателни, без постоянно да се налагат, и да предразполагат нежно партньора си, без да сервилничат. Когато намерят баланса между тези качества, те ще извлекат най-доброто от това разположение.

Жената с Венера в Овен обича повече с главата, отколкото със сърцето си. Това са искрени, директни и импулсивни жени. Те са много независими в любовта, затова идеалният партньор за тях е някой, който уважава свободолюбивата им природа. Държат самостоятелността им да бъде ценена и зачитана. Ето защо често се чувстват привлечени от партньори, които са по-независими и по-самостоятелни дори от тях самите.

Мъжете от тази група са склонни да се влюбят спонтанно и страстно в ярка, самоуверена и борбена млада жена. Привлечени от силата и магнетизма й, те нямат нищо против да играят понякога и подчинена роля. Харесват им жените спортен тип, първични, изпълнени с енергия и много мотивирани, които живеят на пълни обороти.

ВЕНЕРА В ТЕЛЕЦ

Тук Венера се намира „у дома си“. Всички нейни качества - любвеобилност, топлота, привързаност, нежност и т.н., са силно подчертани в родените с това разположение. Те са отлични партньори, съпрузи и любовници. Телец обаче се отличава със силен собственически инстинкт, като в почти всяка ситуация го проявява. Родените с това разположение насочват собственическия си инстинкт и към партньорите. Естествено, те много ги обичат и са силно привързани към тях, но могат да ги третират като свое любимо притежание. Те трябва да осъзнаят, че партньорът им е свободен индивид със собствена свободна воля.

Веднъж изградили партньорство, основано върху равноправни отношения, родените с Венера в Телец проявяват голяма преданост, вярност и лоялност. Харесва им да показват своите чувства и са щастливи, когато и партньорът им отговаря със същото. Тъй като Телец е земен знак, демонстрират любовта си по земен и практичен начин. Например поддържат къщата чиста, подредена и спретната. Те са и отлични готвачи и изтънчени гастрономи, които обичат да си угаждат. Романтична вечеря на свещи с любимия човек, с вкусно приготвена храна и бутилка отлежало вино ги прави щастливи.

Но не бива да се забравя, че Венера в Телец може да премахне задръжките пред поемането на вкусна и калорична храна. Това особено силно се отнася за хората, в чиито карти Венера прави само положителни аспекти. Венера, като планета на красотата и хармонията, също си казва думата. Например физическата красота и привлекателност на партньора тук са от голямо значение. Също немаловажно е и материалното му положение. Родените с Венера в Телец обичат лукса. Те ценят парите не толкова заради абсолютната им стойност, а по-скоро защото им позволяват разкош и притежаването на красивите неща, които те обожават. Голямата банкова сметка ги зарежда със стабилност и увереност, които са абсолютно необходими атрибути за Телец. Родените с Венера в Телец са щедри по природа и харчат парите си не само за да удовлетворят собствените си капризи, но и да поглезят партньора си. Но трябва да бъдат умерени. В противен случай склонността им към лукс може да се превърне в разточителство, екстравагантност и „купуване“ на вниманието на партньора.

Те полагат много усилия и се трудят упорито, за да се наслаждават на изискания жизнен стандарт, който очакват от живота. Професиите, с които се занимават, също трябва да бъдат красиви и да имат практична насоченост. Крайният резултат от тяхната работа трябва да бъде материален продукт, който да може да се докосне и да се види. Те не биха получили голямо удовлетворение в работата си, ако работят по цял ден в малък офис пред компютъра и крайната цел от техния труд е създаването на електронен файл например.

Ако биха могли да свършат работата си без да полагат особено много усилия, не биха се двоумили, тъй като Венера не обича да си „цапа ръцете“. В идеалния случай биха искали да заработват много пари с лека и приятна работа.

Родените с Венера в Телец високо ценят любовта, партньорските взаимоотношения, материалното благосъстояние и лукса. Имат особена слабост към музиката, театъра, танците и най-вече към красивите и изящни предмети. Тези, които могат да си го позволят, се отдават на колекциониране на редки и ценни произведения на изкуството. Така те задоволяват изискванията за красота и изящество на Венера, от една страна, с притежателния със собственическия инстинкт на Телец, от друга.

Жената с Венера в Телец е с много чувствена, сексуална природа. Тя държи на външността и облеклото си, загрижена е за физическия си комфорт и красотата, която я заобикаля в дома и ежедневието й. Нерядко проявява любов към лукса. Има вродено разбиране за това какво кара другите да се чувстват добре и удобно. Когато жена с Венера в Телец харесва някого, тя със сигурност се грижи да му е комфортно и уютно, с което печели сърцето на всеки мъж, който търси спокойствие и стабилност в отношенията.

За мъжете с Венера в Телец привлекателни са традиционно красивите жени - чувствени, страстни, женствени, спокойни и уравновесени. Те трябва да бъдат добри домакини, да умеят да създават уютна, приятна атмосфера в дома, но и здраво да са стъпили на краката си, да са практични и находчиви. Идеалният вариант е ако са материално добре обезпечени или ако перспективата е да заработват в бъдеще добре. Трябва да могат да взимат самостоятелни решения, но също така да уважават водещата роля на мъжа в семейството. Голяма част от мъжете с Венера в Телец харесват рубенсов тип жени.

ВЕНЕРА В БЛИЗНАЦИ

Близнаци е интелектуален знак, който обича да общува, да разговаря и да обменя информация. Когато планетата на любовта и хармонията попада тук, се раждат хора, които са изключително силно привлечени от ума и интелекта на другите. За тях умствените способности и възможността за водене на съдържателен и интересен разговор са от първостепенно значение при избора на партньор. Човек, който удовлетворява единствено сексуалните им потребности, но с когото не могат да обменят идеи, няма да бъде толериран продължително време.

Това може да се онагледи със следният пример. Да си представим една жена, родена с Венера в Близнаци. Да допуснем, че идеалът и за физическа красота е актьорът Брад Пит. Да си представим, че тя среща някой мъж, който много прилича външно на него, и той я кани на вечеря в любимия и ресторант. Този човек може да има изключително сексуално излъчване и физически чар, но ако не е способен да води интересен, интелектуален диалог, то романсът им вероятно ще приключи още същата вечер. По подобен начин, мъжете, родени с Венера в Близнаци трудно се застояват за дълго време около прословутия тип жени, наречени “секси блондинки”, независимо от перфектния им външен вид. Това, което основно привлича тези хора са интелектуалните способности на другите, а физическите им данни остават на второ или трето място.

Може дори да се каже, че родените с Венера в Близнаци се възбуждат сексуално най-вече от силния интелект и умствените способности на партньора си. Следват качества като чувство за хумор и находчивост при вмятането на проницателни, двусмислени, закачливи или иронични забележки. Така,че партньор, който не ги остава да скучаят и непрекъснато стимулира менталното им развитие, ги привлича и възбужда сексуално много повече, отколкото партньор, който притежава само физическа красота. Следователно, те се стремят към такива връзки, в които с лекота да обменят идеи, да научават нови неща, да пътуват, да се срещат с хора и изобщо да се развиват и да израстват в ментален план.

Те имат голяма нужда от социално общуване и умствена стимулация. Поради тази причина търсят компанията на другите и им е необходимо да контактуват често и с множество хора. Обичат да флиртуват. Подобен вид закачки стимулират умствената им дейност и ги правят да се чувстват по-млади. Ухажването не води задължително до сексуален контакт. В сила е по-скоро обратното. Може да се каже, че те преживяват по-скоро „ментален оргазъм“ в компанията на ерудиран и образован човек. За тях физическата близост не може да замести този тип удоволствие, който те изпитват при воденето на един хитроумен и пълен с изкусни обрати на фразата диалог.

Казаното по-горе обаче не означава, че те остават завинаги верни на партньорите си. Близнаци е от двойните знаци на Зодиака и затова когато планетата на любовта попада в него, следва да се очаква определена двойственост в тази сфера. В любовните си взаимоотношения те се отличават с определена непостоянност и променливост. Могат да имат повече от един партньор едновременно. Но те проявяват голяма изобретателност да прикриват следите си, така че да не бъдат хванати на „местопрестъплението“. Ако все пак това се случи, те умеят да използват най-различни комбинации от сложни фрази, изрази и изкусни тиради, за да се измъкнат и от най-заплетените ситуации. Харесва им приповдигнатото чувство при организирането и преживяването на любовната авантюра, но същевременно най-старателно могат да избягват отговорностите и задълженията, които съвместният (или семейният) живот налага. Те странят от партньори, които са ревниви или силно ограничават свободата им. Възгледите им са доста либерални, защото са свободомислещи и отворени личности. Не могат да понасят ревността и ограничеността. Те просто не ги разбират.

При тях умът определено управлява сърцето. Това се отнася както за любовната, така и за финансовата сфера. Например, когато решават да похарчат известна сума за нещо, те много рядко се ръководят от емоционалните си импулси, а преди всичко от логическата обоснованост да похарчат въпросната сума. Същото се отнася и до отношението им към партньорите. Изборът им е продиктуван по-скоро от логически и интелектуални съображения, а не от напиращи преживявания или емоции. Обичат да държат емоциите си под изключително строг контрол. Понякога човек може да се запита дали те изобщо ги притежават?

Нерядко тази емоционална охладеност може да доведе до проблеми. Наличието на още няколко планети във въздушни знаци допринася за изключително голямата склонност за интелектуализиране на чувствата. Те могат да си задават въпроси от рода на: „Когато той ми каза това, той ме погледна по особен начин. Дали това означава, че не ме обича? От друга страна, после ми даде подарък, което сигурно означава, че има чувства. Но пък, това е единственият подарък, който ми е давал в последно време. Може би все пак не ме обича?“ и т.н. Подобен монолог може да продължава до безкрайност, при което те се заплитат все повече в собствените си разсъждения, без да намерят някакъв определен отговор на терзанията си. В крайна сметка те трябва да се научат, че любовта не може да бъде доказана или изведена във вид на заключение, вследствие на някакви умствени разсъждения или интелектуални доводи. Любовта или я има, или я няма. Единственият верен индикатор за нейното присъствие е една специфична тръпка в сърцето. Нейното наличие или отсъствие обяснява всичко.

Жената с Венера в Близнаци е много общителна, разговорлива, има необходимост от общуване с околните. Тя обикновено притежава голяма опитност в използването на думите, независимо дали говори, пише, редактира или продава. Това не са жени пит „домоседка”. Те предпочитат да общуват, вместо да въртят прахосмукачката или ютията. Въпреки чара й никога не можете да сте сигурни какво да очаквате от една истинска Венера в Близнаци. Чувствата й се менят бързо, лесно се отегчава, затова често дамите с това разположение на планетата имат по няколко брака или сериозни връзки.

Идеалът за жена на мъжете с Венера в Близнаци е интелигентната, млада жена, с която може да се разговаря на различни теми. Тя трябва да е не само общителна, начетена, обществено ангажирана, но и да е добър слушател и непретенциозен партньор. Ако е добра домакиня и му роди две-три деца - чудесно, но не е задължително условие. Задължително е тя да има желание да обогатява знанията си, за което той винаги ще я подкрепя емоционално и финансово. Често мъжете с Венера в Близнаци в наталната карта се влюбват в съседското момиче, съученичка или привлекателна и начетена по-млада колежка.

ВЕНЕРА В РАК

Когато Венера попада в този знак, чувствителността, нежността и романтичността са силно увеличени. Родените с Венера в Рак искат да се чувстват сигурни и защитени. За да го постигнат, те работят на няколко различни нива. Първото ниво е материалната осигуреност. За тях е изключително важно да имат сигурна и солидна банкова сметка с нарастващ капитал. Те имат добър бизнес потенциал и често стават добри инвеститори и работници в банковия сектор. Предпочитат да не се хвърлят в рискови операции. Когато обаче се появи удобна възможност, не се колебаят да направят обмислена, хитра и ловка инвестиция.

Второто ниво е кръгът на близките им хора – роднините от семейството им, и приятелите им. Те са силно привързани към тях и в случай на нужда са готови да ги защитят. Ако нещо им се случи, те самите се чувстват поставени в опасност. Когато се намират в кръга на своето семейство и приятели, се чувстват защитени от злополучията в света. Те помнят годишнини от сватби, рождени дни и важни дати, свързани с близки и познати. Те са много сантиментални и носталгични. Изобщо Рак има силната тенденция да живее в миналото. Често се обръщат назад и си спомнят за добрите стари времена. В крайни случаи изпадат в стагнация и не желаят да предприемат нищо ново. В такъв случай близките им би трябвало да им напомнят, че животът трябва да се живее в настоящето, с поглед напред към бъдещето, а не назад към миналото.

Обикновено имат много силна връзка с майката. Тъй като Рак е знакът, управляващ майката и защитната и роля. Те възприемат майка си като фигура, която ги защитава от злините в света. Около нея се чувстват закриляни и сигурни. Идва обаче момент, когато те порастват и създават свое семейство. Тогава би трябвало да станат значително по-самостоятелни в своите действия. Обаче много от тях продължават да търсят подкрепата и защитата на майка си. Те трябва да разберат, че е крайно време да прекъснат невидимата пъпна връв, която да ги свързва с тяхната майка и да станат по-самостоятелни и независими личности.

Третото ниво, на което родените с Венера в Рак намират сигурност, е партньорът. Те търсят партньор, който е грижовен, предлага емоционална и материална поддръжка и с когото се чувстват сигурни и защитени от превратностите на живота. За тях е типично да обграждат партньора си с много грижи, любов, привързаност и нежност. Но те имат склонност да прекаляват в това отношение. Могат да засипят партньора си с целувки, да не му позволяват да се отдалечава дори и за кратко от тях и да изискват от него постоянно внимание. В такъв случай трябва да разберат, че създават клаустрофобична атмосфера във връзката, която в крайна сметка може да я унищожи.

Следващото ниво, на което хората с Венера в Рак намират сигурност и защитеност, е техният дом. Нещата, естествено, са преплетени, защото домът, децата и партньорът в много случаи образуват едно цяло. Самият дом обаче им дава чувство за защитеност така, както скалата, в която се крие животното рак, му дава сигурност. От една страна, нищо не може да нападне рака в гръб, когато той се намира в „дома си“ (т.е. в скалата), а от друга, той може да използва силните си щипци, за да се отбранява от неприятели, които могат да го нападнат фронтално. Родените с това разположение харчат немалко пари и полагат доста усилия, за да направят дома си удобен и комфортен. Но същевременно той може да бъде неспретнат и неподреден. Обикновено те с нюх излагат на показ определени красиви домашни предмети. Обичат също да готвят и да измислят нови интересни рецепти. Те харесват калоричната храна, бонбоните и сладкишите, затова трябва да внимават с теглото си. Ако се вгледат задълбочено в поведението си е възможно да открият, че влечението им към сладкишите най-вероятно е компенсаторна реакция, защото не се чувстват достатъчно обичани и заобиколени с грижи от останалите.

И накрая, децата също им дават сигурност и увереност. Родените с Венера в Рак са изключително привързани към своите деца. Те са много грижовни, внимателни и любвеобилни родители. Човек може да си помисли, че изключително силната им протекционистична реакция по отношение на децата е напълно нормално поведение на родител към детето. Ако обаче разгледаме в дълбочина поведението на Венера в Рак ще открием, че силната привързаност на тези хора към децата е всъщност част от техния собствен инстинкт за самосъхранение. Благополучието на децата се явява жизненоважна предпоставка за поддържането на тяхната собствена психика и здраве в нормално състояние. Обаче тези хора трябва да бъдат внимателни и да открият баланса, защото както прекалената строгост, така и прекалената грижовност имат негативен ефект върху възпитанието на децата.

Родените с Венера в Рак много трудно изживяват момента, когато децата порастват и напускат родния дом. Когато това става, те преживяват това така, все едно че една част от техния собствен защитен механизъм се срутва и отказва да работи. Това естествено е напълно субективно възприятие на нещата. Напълно нормално и естествено явление е малките птички да пораснат, да се научат да летят и да си построят собствено ново гнездо. Те би трябвало да разберат (поне на интелектуално ниво), че този процес не подкопава тяхната собствена защитеност срещу превратностите на съдбата. Затова те би трябвало отрано да се подготвят за това събитие и постепенно да се подготвят психически за този преход.

Венера в Рак понякога може да изглежда „старомодна” в любовта, защото представите а чувства и брак тук са традиционни. Често създават усещането за „вкопчване” и „контрол” над партньора. Нещо, което рано или късно е проблем в интимните им отношения.

Интересно е също така, че Венера в Рак не е особено страстна в сексуално отношение, защото по-скоро изпитва съчувствие към партньора. Любовта й е по-скоро майчинска, отколкото открито еротична. Венера в Рак обича да се грижи за околните, стреми се да им е удобно, но в замяна на това е крайно изискваща емоционално.

Жените с това разположение на планетата са много чувствителни към атмосферата и настроенията на околните. Често реагират силно емоционално, като не са им чужди и манипулативните нотки. Силно привързани към дома, сигурността и уюта, изключително грижовни към онези, които обичат, те са и ревниви, склонни към драматизъм и сълзи.

Идеалната жена за мъж с Венера в Рак е жената-майка, любяща, грижовна, отлична домакиня, отдадена на семейството и само на него. Нерядко той избира жена, която напомня майка му.

Венера не се чувства комфортно в Рака, ако е „ранена” т.е. ако има „тежки” аспекти с външните планети. Такъв мъж е труден за съвместен живот. В този случай избраницата трябва да е надарена с огромно количество търпение и разсъдливост, за да издържа на честите промени в настроението, на кръшкането и съпътстващите изблици на болезнена ревност.

ВЕНЕРА В ЛЪВ

Венера управлява любовния живот и когато се намира в огнения знак Лъв, се раждат хора, чието отношение в тази сфера се отличава с топлосърдечност, спонтанност, прямота, дързост, лоялност и щедрост. Те не могат да понасят дребнавостта и свидливостта. Не могат и да ги толерират. До тях трябва да застане личност, която е способна на героични подвизи и саможертва в името на любовта. При това любовта на партньорите им трябва да бъде насочена изключително само към тях, както подобава на царската природа на Лъва.

И изобщо, ключовата дума за Лъва е гордост. Родените с този знак искат да се гордеят със своя партньор. Ако намерят такъв стойностен човек, те несъмнено му предлагат своята всеотдайна подкрепа и го подтикват усилено към пълното разгръщане и реализиране на способностите и талантите му. Но те трябва да бъдат сигурни, че той се отнася към тях с подобаващо уважение, респект, лоялност и признание. Родените с Венера в Лъв са изключително щедри и благосклонни към партньорите си, но не могат да забравят или да простят, ако честта им бъде засегната. Трябва да внимават, тъй като мнозина от тях страдат от силно раздуто его, което се превръща в спирачка за развитието на техните дълготрайни връзки.

Като цяло те се отличават с прямота и директност и не се колебаят да заявяват открито чувствата си и да преследват с плам обекта на своето желание. Но Лъв е огнен знак и като такъв не се отличава с особено постоянство. Огънят на страстта им се разгаря бързо, но също така бързо може или да угасне, или да се пренесе на ново място. Любовният им живот е буен, темпераментен и енергичен. Имат силна склонност към театралност, показност, парадност и драматизиране на личните преживявания. Обожават лукса и разкоша. Когато могат да си го позволят (пък и даже когато не могат), не пропускат възможността да изтъкнат пред останалите „царското“ си потекло по показен и разточителен начин. Но за тях крайната цел не се явява самото натрупване на пари. Те желаят да имат много пари, но не за да ги замразят в банковите си сметки. По-скоро се нуждаят от тях, за да поддържат високия си жизнен стандарт. Обичат зрелищните жестове на щедрост пред партньора си и пръскат пари за съвместни разточителства и пикантен живот. Тук не може да се отрича, че повечето от тях се отличават с необичайна щедрост. Когато дават, те се чувстват силни и независими. Естествено, те обичат и да им се правят подаръци, тъй като това гъделичка царственото им самомнение.

Аспектите на Венера тук са много важни. Ако тя прави предимно положителни аспекти, особено към Марс, Юпитер или Уран, склонността им към екстравагантност и прекалено харчене може да излезе изпод контрол. Интересното е обаче, че в повечето случаи това се компенсира чрез неочаквани и повишени доходи от изневиделица. Независимо от всичко, това разположение на Венера изисква определена въздържаност и умереност. При положение, че Венера прави отрицателни аспекти към тези планети подобна благосклонност на съдбата не се очертава и тогава значителна част от парите им може да бъде безвъзвратно разпилявана напразно.

Много хора с Венера в Лъв получават значително чувство на удовлетворение, ако са акционери в крупни фирми. Тук отново се проявява лъвската им природа, от която е стремежът да бъдат начело и да ръководят големи групи хора (в дадения случай компании). Притежаването на акции или облигации на голяма фирма кара родените с това разположение да се чувстват като собственици и участници в нейното управление. Те обичат да се намират в центъра на вниманието. Понякога това тяхно желание може да излезе извън контрол и да се превърне в суетност и празно тщеславие.

Силно се поддават на всякакъв вид ласкателства и сервилност. Рядко забелязват скритите мотиви за това поведение. Обикновено вярват, че хората до тях са такива, за каквито се представят. Те съвсем наивно могат да тълкуват определено лицемерно поведение просто като отдаване на заслужено уважение към тяхната царствена личност. Родените с Венера в Лъв са открити, честни и лоялни по отношение на партньорите си. Но невинаги останалите проявяват същите качества. Вероятно на родените с това разположение ще им се наложи да научат тази истина понякога по един болезнен начин.

Жените с Венера в Лъв са изключително атрактивни, жени, които трудно остават незабелязани от околните. Те се гордеят с интимните си връзки, въпреки че гордостта им е лесно ранима особено, ако се почувстват отхвърлени или пренебрегнати. Поведението им е царствено. Държат да бъдат уважавани, стараят се да вдъхват респект, никога не хленчат и не се оплакват, в колкото и сложна ситуация да се намират. Имат склонност да бъдат много щедри и демонстративни във връзките си. Така се отнасят и към приятелите си.

Изключително лоялни са, но ако минете определена граница, никога няма да ви го простят и това ще бъде краят на връзката ви. Завинаги. Така че ако искате отношения с жена с Венера в Лъв, никога не забравяйте да я уважавате и да й се възхищавате.

Мъжът с Венера в Лъв е привлечен от жена с ярък, уникален, често демонстративен характер. Тя трябва да излъчва вътрешна сила, достойнство и самоувереност, да се откроява от останалите. Много важно е да има царствена осанка, да бъде духовно, а защо не и материално щедра. Привлекателни за този тип мъже понякога се оказва личният социален статус или този на рода, от който произхожда жената. 

ВЕНЕРА В ДЕВА

Когато планетата на любовта, хармонията и личните взаимоотношения попадне в строгата, подредена и организирана Дева, част от тези качества се пренасят и върху връзката с партньора. Родените с това разположение тихо и предано се отдават в служба на партньора си. Дева е земен знак и затова Венера не е в състояние открито и бурно да изрази чувствата си, когато се намира в него. Привързаността им се изразява по-скоро чрез желанието да бъдат полезни във физически план, отколкото чрез емоционални тиради или обяснения в любов. Те са много по-щастливи да се изразят чрез извършване на някаква полезна, практическа дейност – да почистят къщата, да поправят колата, да изперат дрехите, да ремонтират нещо или да сготвят вкусна вечеря. По същия начин те с готовност оказват конкретна помощ на приятелите и роднините си, но силата им не е в оказването на емоционална поддръжка.

Донякъде е така, защото Дева е от най-сдържаните, скромни и стеснителни в емоционално отношение знаци на Зодиака. Някои от родените с Венера в Дева се женят доста късно, защото дълго търсят „идеалния“ партньор. Други пък жертват кариерата или брака си, за да се посветят на старите си и болни родители. Понякога им е необходимо да преодолеят определени задръжки и комплекса за малоценност в сексуалната област, ако желаят по-освободенo и пълноценнo да се насладят на връзката си. Доколко е възможно това да се превърне в сериозен проблем, може да се прецени по знака, домовете и аспектите на Слънцето, Луната и Асцендента, а донякъде и на Марс.

Често страдат от чувство за малоценност. Мнозина вярват, че са физически непривлекателни или смятат, че няма причина някой друг да ги обича. Това подкопаващо личното самоуважение чувство се корени в изключителната им взискателност, както по отношение на самите себе си, така и към всички останали. Поради изключително завишените си критерии, те могат да смятат, че изобщо не са достойни за любов. Това, естествено, не отразява обективната действителност. Родените с Венера в Дева са точно толкова физически привлекателни и заслужаващи любов, колкото и представителите на всяко друго разположение. Просто техните собствени критерии са до такава степен завишени, че това води до проблеми както със тяхната собствена самооценка, така и във взаимоотношенията им с останалите.

Те са известни с това, че обичат да натякват, да критикуват, да се заяждат и по този начин силно да дразнят останалите. Ако искаме да открием откъде идват тези негативни качества, ще видим, че те произлизат отново от пословичното желание на Девата за перфекционизъм. Основното предназначение на този знак е подобряването и усъвършенстването на всичко. Тези хора притежават уникалната способност да откриват дори и най-малките грешки и нередности във всичко, което ги заобикаля. Това е така, защото Девата има за задача да създаде по-усъвършенстван и подобрен свят.

Основната цел на родените с това разположение е да усъвършенстват всичко свързано с областите, намиращи се под управлението на Венера – връзки, любов, секс, пари и брак. За съжаление тази цел им донася редица главоболия, най-вече в личен план. Те изграждат в представите си идеал на съвършен брачен партньор и се опитват да доближат хората, с които формират връзки максимално до този образ. Не е трудно да си представим, че идеалът на Венера в Дева е просто недостижим – перфектен съпруг или съпруга без недостатъци. Естествено нито един човек от плът и кръв не може да изпълни недопускащите изключения, строги изисквания на това разположение.

Така възникналият конфликт води до страдание не само за родените с Венера в Дева, но и за всеки, влязъл в близък допир с тях. Преодоляването на това противоречие може да се постигне единствено при разумно занижаване на изискванията и критериите по отношение на партньора. Тези хора не могат да изискват от партньорите си да бъдат перфектни, също така както и те самите не са лишени от недостатъци. И изобщо нито един човек, роден на тази земя не е перфектен. В това по принцип се корени и целият смисъл на живота.

Раждаме се на тази планета, именно защото страдаме от определени недостатъци и се учим в продължение на целия си живот как да ги преодоляваме. Този процес продължава чрез огромно множество прераждания, докато накрая достигаме качествено нова степен на развитие и се преобразуваме в качествено нови същества, непритежаващи физическо тяло. Когато това се достигне, цикълът на преражданията се прекратява и навлизаме в нов вид съществуване – вече в ангелската йерархия. Този процес е изключително труден и дълъг. Самият факт, че в момента сме родени във физически тела от плът и кръв показва, че сме несъвършени и сме се родили, за да работим върху определени наши недостатъци.

Затова и родените с Венера в Дева биха направили голяма услуга както на себе си, така и на своите партньори, деца, роднини и приятели, като започнат по-лесно да прощават своите и чуждите недостатъци. Ще узнаят, че до голяма степен са научили урока си на земята, когато забележат, че са развили в себе си повече снизхождение, смиреност, покорност и възприемане на хората такива, каквито са. Когато все повече и по-вече започнат да откриват споменатите по-горе качества в себе си, с учудване ще усетят, че се вписват в света много хармонично, че вече не им е нужно да се борят с обстоятелствата на живота и че се радват на много по-голямо вътрешно спокойствие и удовлетворение. Това би означавало, че са достигнали качествено ново стъпало в тяхното духовно развитие.

Жените с Венера в Дева са много дисциплинирани, добросъвестни, прекалено заети и често критични. Те са силно ориентирани към чистотата и въпросите на здравето. Тяхната любов е вярна, действена, почтена и методична. Въпреки, че отстрани изглеждат понякога студени, контролиращи, дори пуританки, в сексуално отношение съвсем не са такива, но разкриват тази си страна едва, когато са сериозно обвързани с мъжа до себе си.

Мъжът с Венера в Дева в рождения си хороскоп изгражда в представите си един твърде стерилен образ на идеалната жена и му трябва повече време, за да му придаде някакви по-реални измерения. Вероятната избраница на сърцето му трябва да бъде чиста, подредена, делова и организирана, с висок морал. Може да е красива, но да не го демонстрира и да не харчи много за това.

ВЕНЕРА ВЪВ ВЕЗНИ

Тук Венера се намира в собствения си знак, така че нейното влияние е изключително силно. Всички нейни положителни качества изпъкват ярко - чаровност, обаяние, дипломатичност, такт, любезност и т.н. Когато се намира в собствения си знак, Венера надарява родените с това разположение с красива външност. Това са хора, които са влюбчиви по природа. За тях физическата красота на партньора е от голямо значение, понеже Венера цени всичко, което е прекрасно и изящно на външен вид. Например, едно от типичните проявления на Венера е високата оценка и магнетичното и привличане от красотата и хармонията на физическото тяло на човека. Красотата по принцип не признава граници, затова те могат да се любуват с еднакво възхищение на физическата красота на представителите и на двата пола. Това не означава, че родените с Венера във Везни хора по рождение автоматически се раждат бисексуални. Това обстоятелство просто подчертава склонността им да виждат красотата във всичките и проявления, дори когато става въпрос за красиви представители на собствения им пол.

Като цяло тези хора се стремят да донесат удовлетворение, мир и любов на партньорите си. Не обичат откритите конфронтации и често пренебрегват своите собствени интереси заради съвместния мир и спокойствие. Предпочитат да разрешават споровете си чрез дипломатичност и преговори, вместо да прилагат силови методи. Това обаче е само едната страна на тяхната природа. Ако смятат, че партньорът им е постъпил несправедливо (друга ключова дума за Везни), тогава твърдо отстояват своите принципи. В традиционната астрологична литература Везни е описан като прекалено отстъпчив знак, който на всяка цена се старае да избягва преките стълкновения и е склонен на множество отстъпки и компромиси. Това е вярно само наполовина. Когато тези хора са убедени, че спрямо тях е постепенно несправедливо, те с най-голяма ожесточеност ще отстояват собствените си интереси! В такива случаи те могат да демонстрират хладнокръвна безскрупулност. В името на мира, хармонията и красотата, те са в състояние безжалостно да стъпчат своя партньор и да го подминат, без да се обърнат назад.

Методите им за борба невинаги са открити и прями. Често прибягват до сервилност, любезничене, ласкателство и манипулация, но крайният резултат е абсолютно същият, както и при откровено сражение. Изобщо Марс и Венера са равнопоставени по сила планети, които просто използват различни методи за достигането на своите цели. Марс е настъпателен и борбен. Той открито заявява какво иска и се втурва смело в бой да го постигне. Венера притежава еднаква сила, но я насочва по заобиколен начин. Тя никога не казва открито какво желае, а манипулира останалите да и го поднесат наготово. Тези хора знаят изключително добре именно в кой момент от време точно каква реплика да кажат, за да постигнат желания ефект. Те често използват тази своя способност (било съзнателно или неосъзнато), за да манипулират останалите в името на собствените си цели и задачи. Би било добре това тяхно качество да им бъде посочено, тъй като много от тях нямат представа, че постъпват именно по този начин. Те си мислят, че просто изказват комплименти, допринасяйки за доброто на другите. Но един по-задълбочен анализ би извадил на бял свят заровените в подсъзнанието им користни мотиви. В крайна сметка и двете планети (и Марс и Венера) постигат един и същ краен резултат, но го постигат по различни начини.

В живота си те често привличат положителни обстоятелства и събития. Това е още по-изявено, ако Венера прави положителни аспекти към Слънцето, Луната или Юпитер. Като че ли хората и нещата, които те желаят, сами идват при тях. Това става толкова лесно и неусетно, че те го приемат като даденост. Късметът ги преследва тези хора още от първите дни на живота им. Те го приемат като нещо до такава степен подразбиращо се от само себе си, че дори ако един-единствен път не им провърви, изпитват горчиво разочарование и обида от живота. Но дори Венера да не прави множество положителни аспекти към останалите планети, самото и присъствие в собствения и знак, отново е показател, че съдбата невидимо работи зад кулисите, за да прави живота им по-красив, луксозен, хармоничен, мирен и спокоен. Затова те би трябвало да развиват повече благодарност за хубавите неща, които им се случват.

Тези хора обикновено избягват на всяка цена обсъждането на спорни въпроси, защото не обичат да влизат в открита конфронтация. Оттук идва и репутацията им на хора, които по-скоро ще направят компромис и ще отстъпят, отколкото да отстояват интересите си. Това широко разпространено мнение, обаче, отново не е съвсем вярно. Родените с Венера във Везни съвсем не са слаби личности и в никакъв случай не може да се твърди, че не отстояват интересите си. По-скоро е вярно именно обратното. Просто техните методи за борба са различни. Вместо да влизат в явно противоборство, те предпочитат временно да отстъпят. Обаче по-късно използват целия си чар, обаяние, красота и харизма, за да постигнат все пак целите си и то съвсем успешно. При всички положения те предпочитат до себе си партньор, който се отличава с финес и рафинираност. Ако той е прекалено груб, нетактичен и безцеремонен, това би накърнило естетическия им усет и би влязло в противоречие с нуждата им да живеят в хармония, красота и любов.

Те имат нуждата да живеят в разкошна атмосфера. Обожават да вечерят в романтична обстановка в луксозен ресторант в компанията на любимия човек. Обичат вкусната храна и не се отказват от десерта. Но не може да се каже, че това разположение подтиква към особено желание за фитнес и физически упражнения. Следователно трябва да внимават, ако не искат да се сдобият с наднормено тегло. За щастие естетическият им вкус може да бъде накърнен, когато забележат в огледалото, че са наддали на килограми и това може да ги амбицира за по-редовни занимания с фитнес. Друга силна инспирация за тях са думите на любимия човек до тях. В името да запазят неговата или нейната любов те са способни на велики жертви. Обичат да харчат парите си, за да си купуват красиви и луксозни предмети. Не са скъперници по природа и с удоволствие купуват красиви подаръци за хората, които обичат. Понякога обаче, това може да се превърне в техния начин да „купуват“ вниманието и обичта на останалите.

Изпитват абсолютната нужда да обичат и да бъдат обичани. Може да се каже, че за много от тях обичта се превръща в основна цел в живота. Някои дори стават зависими от това чувство. Тръпката, която те получават при мисълта, че са желани е толкова силна, че тя може да се превърне за тях в нещо като наркотик. Те могат до такава степен да развият зависимост от нея, че да не виждат никакъв смисъл от живота, ако тя не присъства. Много от родените с това разположение не са в състояние да развият пълния си потенциал, ако са сами. Лошата новина за тях е, че в новонастъпилата ера на Водолея, силното привързване между двама партньори, които силно се обичат и живеят в мир, хармония и разбирателство в продължение на цял живот, ще бъде по-скоро изключение, отколкото правило. Вече става все по-очевидно, че връзките, формирани в наши дни, се базират все повече на основата на взаимен интерес, приятелство, взаимна поддръжка, взаимно подпомагане и т.н. отколкото на истинска любов. В повечето случаи, когато хората си мислят, че основават връзка на взаимна любов, скоро се оказва, че това е било просто едно силно сексуално привличане и връзката се оказва недълготрайна.

Везни е въздушен знак и следователно се отличава с висока интелектуалност, а Венера в нея дава силно  интелектуализиране на чувствата. Получава се така, като че ли мозъкът на човека филтрира и до голяма степен изсушава емоционалността, която би трябвало по един естествен начин да се излива направо от сърцето. Ето един типичен пример: „Вчера той ми подари цветя. Това е сигурен знак, че ме обича. Нали така? Иначе защо би ми подарявал цветя. От друга страна, той не ми каза, че ме обича. Защо ли не го направи? Погледът му беше зареян нанякъде, докато говорехме. Дали той не обича друга? Не, не мисля. Иначе защо ще ми подарява цветя? От друга страна, едното не пречи на другото. А дали аз го обичам? Аз го харесвам много. Той е много мил и внимателен. Но от друга страна, той рядко открито показва чувствата си. Аз сигурно го обичам. Иначе не бих излизала с него. Нали така? Но от друга страна...“

Този примерен диалог може да продължава до безконечност, като всяко следващо изречение започва с думите „но“, „от друга страна“, „обаче“ и т.н. Родените с Венера във Везни трябва да разберат, че любовта идва от сърцето, а не от мислите на човека. Всъщност, когато човекът започне прекалено много да интелектуализира чувствата си, това е сигурен признак, че той няма истински чувства. Човек или обича някого, или не. Единственият верен показател за това е особената тръпка в сърцето. Ако тя липсва, то никакви мисли и логически доводи не могат да я създадат. Можем да използваме и най-желязната логика, за да докажем съществуването на любовта в сърцето, обаче самото присъствие на логиката, доказва точно обратното. Там, където присъстват разсъждения, любовта е мъртва. Любовта живее в сърцето, а не в ума. На родените с Венера във Везни може и да им е неприятно да чуят това, понеже много обичат да доказват логически колко много обичат някого. Венера, дори във въздушния, интелектуален знак Везни не може да живее без любов и иска да бъде сигурна, че я дава и я получава. Обаче мислите и чувствата принадлежат към две съвсем отделни области на човешката същност и не бива в никакъв случай да се бъркат. Истинската любов в чистия си вид е сляпа, безумна и нелогична. Нейното присъствие никога не може да се докаже, а само да се почувства, именно чрез наличието на тази особена тръпка в сърцето.

Жените с Венера във Везни са не особено емоционални и страстни, но пък са много великодушни към околните. Те са способни да контактуват с всеки на неговото ниво, справедливостта и почтеността за тях са от голямо значение. Повечето са истински красавици.

В любовните си взаимоотношения харесват най-много спокойствието и хармонията. Страстта въобще не е от значение за тях, ако нещата са спокойни, хармонични, приятни и отпускащи. Жените с Венера във Везни имат силно женско излъчване, интелигентни са, но могат да бъдат доста хладни и дистанцирани, праволинейни и загрижени повече за репутацията и образа си пред хората, отколкото за отношенията си в любовта и секса. Те са идеалистки, затова търсят по-скоро идеала в мъжа до себе си, което е и една от причините често да не правят добри избори на партньори. Чувствителни са към искреността и ненавиждат фалша у другите.

Мъжете с Венера във Везни са естети и повече от всички други ценят женската красота. Могат да бъдат много романтични. Освен от физическата красота често са привлечени от приятните маниери, от умението на жената да прави добро впечатление, да знае кога, къде и какво да говори. Най-вече  тя трябва да се разбира добре с роднините му. Поне в началото. 

ВЕНЕРА В СКОРПИОН

Планетата на любовта и хармонията се намира в знак, характеризиращ се с най-голяма интензивност и наситеност на чувствата. За родените с това разположение не съществуват полутонове, що се отнася до любовта и отношенията им с партньора. Те или обичат с цялото си сърце, или страстно ненавиждат от дън душа. Често партньорът им може да изпита върху себе си целия им диапазон от диаметрално противоположни чувства. При това те могат много бързо да се обръщат от едно чувство към друго. Например, сутринта могат много да обичат партньора си, а вечерта да не могат да го гледат. Всичко зависи от това, какво се е случило през деня. Изобщо жилото на Скорпиона ще бъде употребявано най-вече в любовната и сексуалната сфера, която се намира под управлението на Венера. За тях е много трудно да простят или да забравят. Ако веднъж любовта им е отхвърлена или предадена, те могат много лесно да я превърнат в омраза.

Те до такава степен се впускат със огромна страст във всяка връзка, че силната им емоционалност може да предизвика редица проблеми. Преди всичко трудности във връзката възникват заради пословичната им ревност. В Скорпион, Венера се намира във възможно най-ревнивата си фаза. Рядко изразяват това, което мислят, но цялата им емоционална натура ври и кипи вътрешно при мисълта, че връзката им може да е застрашена от съществуването на трети човек. Венера в Скорпион, може да бъде много предана и вярна, когато обича, но може да се превърне и в сериозен противник, ако ревността и бъде сериозно предизвикана. Дори и сравнително най-невинните жестове на флирт могат да бъдат изтълкувани като заплаха. Тогава хората с това разположение веднага заемат бойна позиция. Те би трябвало да го осъзнаят, тъй като необозданата им ревност може да разруши връзката. Колкото и иронично да звучи, именно прекалено голямата им страст, с която те се хвърлят към партньора си, може да убие връзката в зародиш, или да я ликвидира чрез пословична ревност. Затова родените с това разположение би трябвало да възпитават в себе си умереност и постоянство на чувствата. Ревността им задължително трябва да бъде държана под строг контрол.

Родените с Венера в Скорпион по принцип поставят много високи изисквания към партньорите си. Те стриктно изискват от тях изпълнение на всички задължения във връзката. Това включва естествено и секса, на който те отдават доста голямо значение. Всъщност, може да се каже, че удоволетворението им в сексуалната сфера е първо необходимо условие за да дадат на каквато и да било връзка шанс да започне да се развива. Те не са в състояние да формират постоянна връзка с партньор, който не ги удоволетворява в леглото. Горното твърдение трябва да бъде прието напълно сериозно и с цялата му тежест. Всички имаме нужда от удовлетворение в сексуално отношение, но за родените с Венера в Скорпион намирането на партньор, който да удовлетворява напълно техните емоционални и сексуални нужди, може да се превърне в основен жизнен приоритет. Фактически, много други аспекти на живота могат да бъдат пряко подчинени именно на този аспект. Без сексуално удовлетворение, те рядко могат да постигнат удовлетворение в която и да било друга област на живота. Партньорът например може да бъде толериран, ако има редица други недостатъци, но в никакъв случай не биха го търпели, ако не ги удовлетворява в тази много важна за тях сфера.

Венера в Скорпион са привлечени от партньори, около които витае атмосферата на загадъчност и тайнственост. Не им е интересно да общуват с хора, които са предсказуеми в поведението си. Привличат ги личности с Плутонова окраска – те излъчват сила и мощ или пък са свързани с някакъв таен, дори престъпен бизнес. Други са привлечени от партньор, притежаващ духовност, езотеричност и мистерийност - качества, които обикновено не са ценени особено високо от останалите знаци. Венера в Скорпион може да приеме даже партньор с определени недъзи - например без крак, без ръка, алкохолик или наркоман. Те съумяват да видят в него качества, които останалите не забелязват. При всички случаи обаче, те изискват от партньора си много. Техните собствени нужди и потребности във всички случаи трябва да бъдат удоволетворени.

Някои представители на това разположение имат засилен интерес към окултното или към религията. Някои от тях приемат монашески сан. Така те заменят плътската любов с по-висш тип любов и тотално и се посвещават. Голяма част от тези хора могат да останат предани само на един-единствен партньор. В замяна, те естествено изискват и от него тотална преданост и вярност. Ако родените с това разположение обаче още не са отработили чувствената си природа, за тях сексът може да се превърне в спорт, който тренира силата, могъществото и привлекателността им. Броят на съблазнените партньори може да се превърне в индикатор за успеха им в тази област.

В крайна сметка и едните, и другите се учат на самоконтрол в сексуалната сфера. И двете групи изпадат в силна зависимост от сексуалния си нагон. Едните му се отдават напълно, докато другите са в състояние да го контролират. Истинската причина, поради която хората се раждат с това разположение, е кармична. В предишни животи те са използвали по неправилен начин съзидателните си сили. Затова сега отново им се налага да се борят и да се справят със страстите, желанията си, изблиците си, силните си увлечения и пристрастявания, сексуалния си нагон и т.н. По този начин те превъзпитават плътската си природа и достигат трансформация в тази област.

Енергията на Венера в Скорпион е изключително мощна и се нуждае от позитивна изява, дори ако това е единствената планета в този знак. В картите на родените между 1956 и 1970 ще откриете и Нептун в този знак. В случай, че е налице тази комбинация, романтичният уклон може да излезе тотално изпод контрол. Тази категория хора лесно могат да се отдадат на бягство от действителността чрез цигари, алкохол, наркотици и т.н. В наши дни има вече достатъчно нови, модерни способи за бягство от действителността. Към тях можем да причислим прекомерното гледане на телевизия или непрестанното седене пред компютъра. Ако тези две планети не са отдалечени на повече от 8° една от друга, тогава те се намират в съвпад. Ако това се случи, се раждат хора, които имат склонността да строят въздушни кули (особено по отношение на романтичния си живот) и да живеят през повечето време в свой измислен свят на мечтите. Сблъсъкът на техните блянове с реалността е много болезнен. Тази група е особено податлива към всякакъв вид наркотични зависимости.

Това, което в никакъв случай не може да се отрича на родените с това разположение, е изключителната им сексапилност. Често те буквално обръщат погледите на хората по улиците. Венера в Скорпион има магнетично сексуално излъчване, което не може да остане незабелязано от другите. Във финансово отношение, това също е отлично разположение, тъй като надарява родените с него с голям бизнес потенциал и изключителна интуиция за капиталовложения. За тях солидната банкова сметка е от голямо значение, тъй като им дава чувство за сигурност и увереност. Тези хора имат голям талант да печелят много пари... а също така и да ги харчат!

Жените с Венера в Скорпион са много емоционални, крайно чувствителни и много, много екзалтирани. Емоционалността им е изострена, независимо дали се отнася до човек, работа или пари. Чувствата им се изразяват с голяма интензивност. Ако страстта напусне живота им те имат чувството, че са мъртви. Имат нуждата да изпитват увлечение към онова, което вършат. Така е и във връзките им. Задоволени са само, когато във връзката има страст, интензивна размяна на чувства….но според техните разбирания. Те често са изключително потайни, неконвенционални, ревниви и властни, така че партньорът им не разбира лесно за какво става дума. Държат много на сигурността си - ако им се стори, че има вероятност човекът до тях да си отиде или да се оттегли, те се чувстват така, сякаш съществуването им е застрашено. Дамите с Венера в Скорпион имат подчертана сексуална сила и привлекателност, на която държат и която разбира се използват, когато искат някого за партньор, но трябва много да внимават, защото са силно манипулативни, а това в края на краищата е бумеранг, който рано или късно се връща при тях самите.

Идеалът за жена на мъжете с Венера в Скорпион е магнетичната и страстна жена-вамп. Връзката, към която се стремят, трябва да бъде дълбоко емоционална. Упражняването на власт е много важен момент във взаимоотношенията им с жените. Затова избират едно от двете - жена, която те да измъчват с претенции и ревност или обратното, силна, доминираща и ревнива спътница в живота.

ВЕНЕРА В СТРЕЛЕЦ

Стрелец е от най-свободолюбивите, философски настроени и оптимистични знаци. Затова именно споменатите качества се проявяват в любовния живот на родените с това разположение. Особено когато са по-млади, те търсят партньор, който също като тях обича да се забавлява и да се весели, като ударението пада върху забавата, а не толкова върху физическата страна на нещата. Това съвсем не означава, че сексът за тях е без значение. Разбира се, че той също е много важен. Но не заема изцяло мислите и действията им, както това се наблюдава, например, при разположението на Венера в интензивния Скорпион или във винаги готовия за любовни похождения Лъв.

Родените с Венера в Стрелец търсят преди всичко партньор, с когото съвместно да израстват интелектуално и философски. Но те преминават през различни фази на живота си. В ранните си години са заети да търсят партньор, с когото преди всичко да могат да се смеят, да се закачат и да се шегуват. Физическата атрактивност на партньора през тези години не остава на последно място. Макар на пръв поглед, това и да не е съвсем очебийно, но през този ранен етап на живота им, това е техният начин за философско израстване. Така, те придобиват нови опитности в живота, учат се и се развиват.

В по-късните им години, макар непресъхващият им оптимизъм в любовната сфера да се запазва, интересите им сменят донякъде приоритетите си. Тогава те започват да ценят в партньора си други качества – интелект, мъдрост и знания. Започват да чувстват, че животът не е просто низ от непрестанни развлечения. Тогава се стремят да имат до себе си не толкова сексуален партньор, колкото верен приятел, сподвижник и съдружник в живота, с когото да израстват духовно и заедно да търсят смисъла на живота.

Стрелец се управлява от Юпитер, чийто ключов смисъл е стремежът към постоянно разширение и развитие. Това в много отношения е забележително, но не бива да се забравя, че може да води и до постоянна неспокойност и припряност. Този проблем основно изхожда от факта, че Юпитер има извънредно високи очаквания от живота и е убеден, че някъде другаде го очаква нещо много по-добро. Затова той никога не може да се спре на едно място. Стрелец, бидейки управляван от Юпитер, също наследява тези качества.

Пренесено по отношение на Венера в този знак, това разположение може да означава прекалено големи очаквания по отношение на потенциалния бъдещ партньор. Обикновено енергиите изтичащи от Юпитер и Стрелец се считат за изключително благоприятни, даряващи много късмет и удачност. Обаче в своята практика съм забелязал, че много клиенти родени с Венера в Стрелец изживяват огромни разочарования в любовния си живот. Обикновено това се получава така, тъй като очакванията им в тази сфера са прекалено големи. Летвата на надеждите им е вдигната толкова високо, че нито един човек от плът и кръв не е в състояние да ги задоволи. Поради прекалено високите си очаквания и изисквания към партньора, те губят възможността да бъдат истински щастливи. Например, те срещат човека на своите мечти и той им обещава целия свят. По-късно се оказва, че той е принц само на едно-единствено кралство, и за тях настъпва огромно разочарование.

Стрелец винаги смята, че тревата е по-зелена от другата страна на оградата. Убеден в това, той може непрекъснато да сменя един партньор с друг в търсенето на своя идеал, който реално не съществува. Родените с този знак могат да имат невероятен късмет и да срещнат изключителен партньор, но те винаги са убедени, че биха могли да намерят и някой още по-добър. Така в любовния им живот може да се стигне до известна двойственост, като започнат паралелна интимна връзка или се разведат с партньора си в търсене на някой още по-добър. По този начин те създадат много проблеми, както за самите себе си, така и за близките си, децата си и любимите си хора. Но дори и тогава те не губят своя оптимизъм, че нещата някак си ще се наредят и ще бъдат още по-добри в бъдеще.

Друг проблем в близките им взаимоотношения може да възникне поради прекалената им нехайност и непреднамереност. Това са типични за Стрелец качества. Те се проявяват в любовната сфера, когато Венера се намира в Стрелец. Те са отворени и открити, обикновено изразяват това, което чувстват по директен начин. В отношението им липсват заобикалки и задкулисни игри, но понякога могат да бъдат смущаващо откровени. Да не говорим за липсата им на романтичност, финес, изтънченост, любовна игра и прелюдия. Те трябва да имат предвид, че такова безцеремонно отношение може да нарани чувствата на техния партньор и да бъде изтълкувано като липса на достатъчна сериозност и посветеност, необходими за формирането на дълготрайна връзка. Така те постигат обратния ефект, вместо този, на който първоначално са се надявали.

Иначе те са благоразположени, отзивчиви, добри по природа, сърдечни и много оптимистични. Привличат към себе си хора от чужди страни и култури. Нерядко Венера в Стрелец сключва брак с чужденци или отива да живее зад граница, където завързва интимни или брачни отношения с чужденци. Възможни са и финансови сделки със задгранични партньори. Понякога любовната и финансовата области се преплитат. Бизнес партньорите могат да станат любовници и обратното. В това няма нищо удивително, тъй като и двете сфери на живота са управлявани от една и съща планета. Отношението им към парите е напълно релаксирано в типичния маниер на Стрелец. Те не се безпокоят особено, ако нямат достатъчно пари. Пословичният им оптимизъм, че нещата някак си ще се наредят, ги спасява и тук. Накрая често се оказва, че са били прави. Мотото им по отношение на парите може да бъде “Както дошли, така си отишли”, ... като ударението най-вероятно е силно поставено върху втората част на изречението.

Това със сигурност е живо и заредено с енергия разположение на Венера. Много жар и ентусиазъм присъстват във взаимоотношенията с партньора, както в спалнята, така и навън. При стремеж към по-голямо постоянство в съществуващата връзка и укротяване на необичайно високите очаквания в тази сфера е възможно да извлекат най-доброто от това разположение.

Жените с Венера в Стрелец са големи идеалистки във връзките си. Често е много сложно да им се харесате - Стрелецът по принцип е капризен знак. Въпреки, че няма да си го признаят, те се възприемат като философи и много почтени хора. Но истината е, че имат проблеми да живеят в настоящето и не винаги им харесва да гледат фактите от живота в лицето. Ето защо, когато Венера е в Стрелец тя търси идеалното във връзките. На тези жени не им се отдава лесно да се установят в една единствена връзка и да се справят както с всичките й трудности, така и с хубавите й страни. От друга страна, когато са привързани към някого, жените с Венера в Стрелец са склонни да бъдат много щедри в чувствата си. Обожават да играят, да лудуват, макар че имат малко грубичко чувство за хумор. Известни са с безцеремонната си прямота и не влагат особена тактичност в нещата, които казват. Така, че не очаквайте ласкателства и похвали - просто ще ви кажат какво чувстват, ще ви покажат грешките, слабостите и всичко останало и накрая ще заключат: “Въпреки че си такъв, аз те обичам!”

Мъжете с Венера в Стрелец нямат дълбоката страстна емоционалност на предишните, тези с Венера в Скорпион. Предпочитат жени, с които имат сходни интереси, хобита, увлечения, с които да пътешестват духом и тялом. Спътница в живота си намират обикновено сред тези, с които спортуват, учат или сред тези, на които преподават.

ВЕНЕРА В КОЗИРОГ

В това разположение на Венера е заложено определено противоречие. Това е така, защото цялата същност на Венера е свързана с любовта, хармонията и привързаността, докато Козирог излъчва противоположни качества - той е доста студен, до голяма степен безчувствен, съвсем приземен, много практичен и т.н. В резултат се раждат хора, чиито емоционално ниво и изява на чувствата са силно занижени. Това, разбира се, не означава, че те не изпитват чувства. Може да се каже дори по-скоро обратното. Зад студената им, безизразна външност напират доста дълбоки чувства. Тези хора преди всичко много биха искали да получават и да дават любов... само че изобщо нямат представа как да го направят. За тях е изключително трудно да се обяснят в любов и да опишат чувствата си. Това е така, защото Козирог по определение е знак, който заключва чувствата си зад непрестъпна крепост. И понеже не знаят как да изразят любовта си, а много им се иска някой да ги обича и цени, те се залавят за единственото нещо, което умеят да вършат добре – да работят! Те си мислят, че ако свършат добра работа, тогава няма как останалите да не забележат това и да не ги похвалят. Това обаче не се случва, тъй като останалите забелязват преди всичко липсата на емоционалност, студенината им, дистанцираността, сериозността и т.н. Тогава разочаровани, те се захващат да работят още по-упорито и така порочният кръг се затваря.
Проблемът им се състои следователно в неумението да изразяват чувствата си. Ако те се научат как по-добре да направят това, тогава всичко би си дошло на мястото. Но те просто не знаят как да произнесат двете вълшебни думи: „Обичам те!“. Те по-скоро биха направили нещо конкретно, което да послужи като веществено доказателство за тяхната любов, отколкото да използват думи. Например, ако обичат някого, биха му приготвили вкусна вечеря или биха му изпрали и изгладили ризата, или биха му купили подарък и т.н., но в никакъв случай езикът им не може да се преобърне да произнесе двете вълшебни думи.
Трябва да разберат, че техните партньори имат нуждата да чуват тези вълшебни думи, както и да бъдат уверявани, че все още са обичани и желани. Всеки човек има нужда от това. Родените с Венера в Козирог имат склонността да се затварят в черупката си, като си мислят, че така се предпазват от вероятността да бъдат емоционално наранени. С това свое поведение, обаче, те предизвикват именно събитията, от които най-много се страхуват. Затова те биха могли първо сами, на спокойствие, да се упражняват пред огледалото да изказват чувствата си към любимия човек. След достатъчно практикуване и набиране на известна увереност може да се премине и към практика. Те непременно трябва да се научат да казват нежни и красиви неща на партньорите си, ако искат връзката им да бъде продължителна и стабилна. А действително се нуждаят от стабилна и дълготрайна връзка. Те не бързат отрано да завързват сериозни отношения. Някои от тях встъпват в брак доста по-късно от връсниците си, а някои изобщо не се женят.

Венера в Козирог предопределя склонността да бъдат привличани от по-възрастни и улегнали партньори. Във връзките си те основно търсят не толкова физическата красота и сексуалното привличане. Искат да имат до себе си човек, с когото да постигат заедно поставените цели. Затова те почти не се интересуват от мимолетни запознанства с цел секс. Търсят постоянство и стабилност. Не са редки случаите, когато се женят по сметка, с цел материално осигуряване, бърз напредък в службата или по-висок социален статус. Те са традиционалисти и за тях е важно да бъдат виждани от останалите като благопристойни и примерни граждани. Затова те обръщат голямо внимание на социалното отношение, материалната сигурност и порядъчността. Държат семейството им поне на външен вид да има безупречна фасада, която да се показва пред обществото. Смятат, че проблемите, които партньорите срещат във връзката, могат да бъдат разрешени с времето, стига върху тях да се работи сериозно и задълбочено. Затова те рядко се развеждат. За тях бракът е договор, следователно те го разглеждат като сериозно съглашение, което те не искат да нарушат. На първо място, те се страхуват от общественото мнение, а на второ, не искат да мислят за себе си като за неудачници. Изобщо за тях е много важно мнението на другите. Те желаят на всяка цена да бъдат виждани като благоразумни граждани, обвързани в безупречен брак. Дори и бракът им да не е щастлив, те предпочитат да стискат зъби и да работят върху проблемите, отколкото да претърпят (както те си мислят) поражение в тази област на живота.

Ако Венера е отрицателно аспектирана, у тях могат да възникнат огромни съмнения относно перманентността на връзката им, а оттам да произтекат множество сериозни проблеми. Паническият им страх да не загубят партньора си (а оттам и обществения си статус) може да доведе до прекомерен егоизъм, завист, студенина, пресметливост и безсърдечност. В такива случаи амбициозността им може да стане безскрупулна и да си мислят, че е позволено използването на абсолютно всякакви методи за постигането на по-висок статус и престиж. Това е особено вероятно, ако съществуват негативни аспекти към Слънцето или Сатурн. Негативни аспекти към Плутон почти винаги означават заплетени и трудни бракоразводни процедури, които обикновено са придружени от много наранени чувства.

Парите си харчат по изключително предпазлив начин. Понякога са склонни да си „купуват“ любовта и вниманието на околните. Те не биха се поколебали да похарчат пари, за да направят впечатление на бизнес партньори или на важни за тях хора. При всички положения обаче, в начина, по който харчат парите си, преобладава рационалният подход. Импулсивни тенденции практически не съществуват. Тези хора стават добри бизнесмени. Обикновено се трудят бавно и упорито, като банковата им сметка постепенно нараства с течение на годините. Това е и генералната линия, която следват. През втората и особено през третата фаза на живота си те се радват на много добро материално положение.

Жените с Венера в Козирог са силно загрижени за репутацията и материалната си сигурност. Те са с много сериозно отношение към любовта и са особено почтени във връзките си. Не харесват особено чувството за хумор в околните, освен може би, ако е сух и хаплив. Това са сериозни жени, предпазливи в партньорските си отношения, държащи на сериозно обвързване преди да разкрият чувствата си. За да опознаете истинските им чувства и страсти ще ви се наложи да преодолеете Сатурианска им външна кора, която те са изградили между себе си и външния свят. Заради нея, представителките на Венера в Козирог, трудно изразяват чувствата си. Те показват отношението си към другите, като помагат на тези, които обичат, облекчават напредъка в кариерата им или правят други практични неща за любимия. Не са демонстративни, имат силен самоконтрол и голяма затвореност. Държат на репутацията си и не понасят да бъдат унижавани. Трябва да ги накарате да се почувстват сигурни, трябва да усещат вашата ангажираност и то сериозна ангажираност - като брак например. Между другото именно заради финансовата и материална стабилност, на която толкова много държат, те остават в брака, дори когато той е напълно провален.

На мъжете с Венера в Козирог е нужно по-дълго време, за да си изберат приятелка или съпруга, която да се побере в тясната рамка на техните изисквания. Предпочитаната жена трябва да бъде самостоятелна, сериозна, целенасочена, дори кариеристка. Наред с това тя трябва да умее добре да се справя с ежедневните неща като раждане и гледане на деца, да поддържа в ред домакинството, да е пестелива и много вярна.

ВЕНЕРА ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Тук Венера е абсолютно парадоксална. От една страна желае да дава и да получава любов, но от друга е силно задържана в действията си. На пръв поглед родените с Венера във Водолей могат да създават погрешното впечатление, че не се интересуват много от сексуалната и интимна страна на нещата. При все, че обикновено са неповторимо привлекателни. От този знак се излъчва силно магнетично сексуално привличане. Само че едновременно с това е поставена маската на привидно безразличие, незаинтересованост и дистанцираност. А това отблъсква или обезкуражава много от техните потенциални обожатели.

Към все пак престрашилите се да скъсят разстоянието, те проектират леденостудено отношение и смразяващ поглед. Така волно или неволно ограничават още по-силно кръга на потенциалните си партньори. Само малка част от тях, чиято кръв не е била напълно смразена от това отношение, успяват да се доближат достатъчно и да предизвикат известно разтопяване на ледовете.

Като цяло родените с Венера във Водолей изразяват отношението си към останалите по приятелски и отворен начин, но все пак не показват почти никакви емоции - нито положителни, нито отрицателни. С удоволствие събират големи групи хора, за да устройват партита, купони или някакви дискусии. За тях приятелството означава много. Може дори да се каже, че ценят приятелството повече от интимните отношения. Чувстват се най-добре, ако се намират с някого в чисто приятелски, платонически отношения и не изпитват нуждата да задълбочават връзката в интимен съюз. С това разположение на Венера често се получава така, че доброто приятелство по естествен начин постепенно прераства в интимна връзка. След време може да се случи и точно обратното. Интимната близост плавно и постепенно може да се превърне в обикновено добро приятелство. Изобщо, при Венера във Водолей често се наблюдава преливането от приятелство към интимност и обратното по непринуден и миролюбив начин.

Това, което те със сигурност не могат да понасят във връзката, са ревността, желанието да се притежава или да се контролира партньора, задушаващите обятия на другия, манипулирането, лъжите, измамите и всякакво желание за обсебване. Венера във Водолей се стреми към равноправни, свободни и независими отношения между две еднакво силни личности. Когато единият от партньорите е силно неравностоен в която и да било област – финансова, интелектуална, физическа, духовна, социална и т.н. - възникват сериозни проблеми във връзката. Различията в степента на развитие води до ревност, желание за манипулация, страх от загубата на съществуващото положение и т.н. Тези явления в крайна сметка се явяват причина за евентуалния и крах.

Родените с Венера във Водолей се стремят към независимост и съвместно сътрудничество между двама самостоятелни и еднакво силни във всяко отношение партньори. Връзката не се създава, защото единият не може да живее без другия. Точно обратното - и двамата партньори спокойно биха могли да живеят един без друг. Те обаче правят съзнателния избор да живеят заедно за определен период от време, защото така могат да постигнат много повече благодарение на съвместните си усилия. Гореизказаните изречения са изключително важни, защото те накратко обобщават целия нов модел за брачни отношения, характерни за новата епоха на Водолея, които ще бъдат основани именно на тази основа.

За дамата с Венера във Водолей от пръв поглед личи, че е родена под щастлива звезда. Но какво конкретно означава това за партьора до нея никога няма да разберат тези, които не са контактували отблизо с такава, меко казано, интересна жена. Както се казва „бедна им е фантазията”. Тя няма да се спре, докато не постигне целите си и не подреди по свой вкус живота си. Дори и без да е отворила уста, само по външен вид тя изпъква между стотиците други, защото обича да подчертава публично собствената си неконвенционалност и се гордее с това. Прическата й, стилът й на обличане и маниерът й на поведение - има нещо в тях, което рязко се отличава от общоприетия стандарт, излъчва магическа аура и привлича погледите. За тези, които са оцелели поне известно време в близката орбита на такава жена, е ясно със сигурност, че не са случайни хора в живота й - иначе тя въобще дори нямаше да им обърне внимание.

Първоначално, както вече стана дума, този тип жени най-лесно се откриват по облеклото. Стилът на обличане на такава дама задължително е впечатляващ, тя има уникалната способност да подбира и създава такива зашеметяващи комбинации от дрехи, аксесоари и цветове, че всеки професионален моден дизайнер, би и завидял. Вариациите са между викториански стил от предишния век и космически скафандър от следващия. Ако вече сте се сближили, не може да се сбърка поведението на такава влюбена дама. Като сигнално червена лампа може да ви бъде правилото, че нямате ли общи духовни стремежи, не разчитайте на реализация на интимните си копнежи с нея по-нататък. Казано по-просто, за да я заведете до спалнята е необходимо вие самият да сте мъж с кауза, за която се борите и тя да е в съзвучие с идеите и стремежите на вашата любима...

Именно в спалнята се случват едни от най-шеметните епизоди в близките контакти с Венера - Водолейката. Тя обаче има към вас само няколко (първоначално), но задължителни изисквания като например дотолкова да я плените интелектуално с красноречие и идеи от нестандартен тип, че нейното интелигентно - студено сърце да ви допусне по-близо. Друго основно изискване за кандидат-любовниците е да „уловят момента”, в който тя е склонна към интимност. Ако го пропуснат, по-добре се примирят и следващия път да са заксимално съсредоточени. Има и още детайли, които засега ще спестим, само ще отбележим, че понякога истинското пилотиране на космически кораб и скачването му с орбитална станция, е по-лесно от това, което вие трябва да направите в случая.

Запазената марка на Водолей и на Венера в този знак, както вкупом (и с право) твърдят всички професионалисти са странностите. Така че дори и да сте постигнали всичко дотук, трябва винаги са сте готови на вашата дама, в най-изненадващ момент, внезапно да й стане скучно, да си сложи скафандъра и да отлети на друга планета. Изобщо, бъдете готови на всякакви изненади.

В картата на мъж Венера във Водолей показва, че той ще търси у жената, интелекта, оригиналността и свободомислието, както и ще бъде склонен да търси “идеалната” жена. Колкото по-различна е тя от общата "маса", толкова по-добре. Не само, че не би я спрял от приятелски и групови сбирки, дори напротив. Сантиментални и хиперчувствителни "малки жени" не са по вкуса му. Тя просто трябва да му е…интересна. И уникална.

ВЕНЕРА В РИБИ

Риби е последният знак на Зодиака, където личното его се разтваря отново в общия океан на колективното его, и като такъв има отношение към личната саможертва, духовността и връзката с Бога. Следователно Венера в Риби жертва любовта си в името на идеал, който трудно може да бъде достигнат.

Когато Бог създавал дванадесетте знака на Зодиака, той дал на всеки от тях определени задачи и определени таланти и дарби, благодарение на които да изпълнят предназначението си. Задачата на последния знак от Зодиака - Риби, се състояла в това да събере цялото човешко страдание на земята ведно, така че в крайна сметка всяка човешка сълза да стане сълза на Бога. За да направи изпълнима тази най-сложна мисия, Бог дал на Рибите и най-големия дар – способността да Го разбират. Но всеки път, когато те се опитат да изразят това свое познание с думи, другите знаци на Зодиака не ги разбират. Затова и Рибите са известни като неясни, смътни и неопределени.

Венера жадува за любов, хармония и красота. Когато тя попада в знака на Рибите, нейната жажда за любов прераства в стремеж към идеална любов. Нейното влечение към хармонията се замества от желанието за идеална хармония. Нейният стремеж към красота се замества с жажда за вечна, непреходна красота. Родените с това разположение жадуват да срещнат партньор, с когото да се слеят на емоционално, психическо и интелектуално ниво. Те искат партньор, който е духовен, емоционален и възвишен. Те искат да срещнат сродна душа, някой, който да ги допълва напълно във всяко отношение. Така става изключително трудно да се намери човешко създание от плът и кръв, което да може да удовлетвори критериите на Венера в Риби.

Като следствие се наблюдават няколко различни типа личности с това разположение на Венера. Някои поставят изключително високи изисквания към своите партньори и когато тези изисквания не бъдат удовлетворени, те скъсват отношенията си и търсят нови връзки. Често хората с Венера в Риби преживяват развод или няколко брака. Нерядко имат хаотично сексуално поведение, което трудно може да бъде обяснено от рационална гледна точка. Но общият знаменател за този тип личности е, че те идеализират любовта. Често се влюбват в самата любов, понеже не могат да намерят конкретен човек, който е способен да задоволи изключително високите им очаквания им в тази област.

Други пък се отказват изобщо от физическа близост и се отдават на работа в религиозни, медицински или други институции. Някои посвещават живота си на грижа за други хора, изпаднали в беда или нужда. Ключовата дума за Риби е саможертва и Венера в този знак се жертва в името на нещо по-голямо – идеалната любов, духовното развитие, помощта за другите.

Този тип личности имат извънбрачни връзки, които пазят в тайна поради ред причини. По някакъв начин те съумяват да срещнат човека, когото смятат за идеален партньор, но той вече е женен или не е свободен по ред други причини. Други пък срещат партньори, които физически не присъстват в техния живот поради чести командировки, пътувания в чужбина и т.н. В няколко случая от моята практика партньорите на моите клиенти с Венера в Риби бяха в затвора. Един от тях беше временно изпратен в специален лагер поради липсата на виза или нередовни документи и после беше екстрадиран от страната. В друг случай партньорът имаше хомосексуални наклонности и връзката отново не можеше да бъде консумирана по общоприетия начин. Изобщо, Рибите обичат да се саможертват и когато Венера се намира в този знак саможертвата е в сферата на любовните и сексуалните взаимооотношения.

Венера в Риби създава хора с изключително повишена чувствителност, възбудимост и висок емоционален заряд. Те имат да дадат и да получат много любов в своя живот. Основната грешка, която често допускат, е да играят ролята на „жертва“ или „спасител“ в личните си взимоотношения. Когато Венера в Риби е жертва, тя привлича към себе си тираничен партньор, който я унижава. Макар и да не го съзнава напълно, жертвата реално предизвиква такова поведение, защото по този начин тя се учи да уважава себе си. Нито един уважаващ себе си човек не би позволил на някой друг да го принизява. Жертвата обаче търпи такова положение с години. Евентуално тя израства до състояние, при което започва да обича и да уважава себе си достатъчно. Едва тогава тя вече може да забрани на другия да я третира по унизителен начин.

Другата група са „спасителите“. Те попадат на алкохолик или пристрастен към наркотици, или развратник, или бедняк, или някой напълно неспособен да направи нещо от своя живот. Тогава спасителят започва да вади жертвата от блатото и смята, че като я измие от калта, като я облече с нови дрехи и като я настави на истинския път на спасението, с право е заслужил да влезе направо в рая. Само че спасителят не си задава въпроса дали жертвата иска да бъде спасена. Пътят към ада е осеян с добри намерения. Има хора, които се чувстват много по-добре, когато са пияни, други непрекъснато саботират (съзнателно или подсъзнателно) самите себе си, за да видят колко ниско могат да паднат, преди да се разбият окончателно или да излетят нагоре.

Братя Стругацки на времето въведоха термина прогресорство. Пристигайки на една далечна планета след много, много години еволюция, нашите космонавти заварват местните туземци в едно отчаяно положение, подобно на това в началото на нашата еволюция. Добрите космонавти започват да ги спасяват и да подобряват условията им на живот. Строят им къщички по последен образец, със самостоятелни стаи за всеки жител. Прокарват им вода и електричество. Обзавеждат ги с разкошни мебели и компютъризират начина им на живот. След време обаче, забелязват, че местните аборигени пак се събират всички заедно вечерно време в кухнята. Всяка вечер те там пият, пушат, играят на карти и се ръгат с ножове, ако някой е хванал жена си в невярност. Нашите космонавти в крайна сметка разбират, че за местните хора, това си остава най-приятният начин да си провеждат времето. Те още не са узрели за тези промени, понеже се намират в самото начало на еволюционната стълбичка.

Родените с Венера в Риби трябва да разберат, че прогресорството, т.е. усилията за нечие спасение против волята им имат отрицателен ефект. Техният стремеж за помощ може да бъде полезен само тогава, когато е желан. И двата типа (жертви и спасители) обикновено имат повече скъсани връзки с любими хора от обичайното. Това се дължи първо на факта, че всяка неравноправна връзка обикновено няма бъдеще. И второ, защото те имат склонността да правят едни и същи грешки отново и отново. Тези грешки често са и от финансово естество, понеже Венера управлява и двете области – финансовата и емоционалната. Така че финансовите и емоционалните грешки при тях обикновено са взаимосъврзани и вървят ръка за ръка.

Нуждата на родените с Венера в Риби да изразят любовта си е огромна и те имат много висок заряд емоционална енергия, който трябва да намери израз. Те са сантиментални, емоционални и изключително чувствителни. Понеже знака на Риби се управлява от Нептун, а това е смътна и неопределена планета, всичко, което е подвластно на любовта и парите също придобива смътен и неопределен оттенък. Те трябва да внимават с кого влизат във връзка и как водят финансовите си дела. Често се опитват да излязат от някакво трудно положение (особено в любовните си взаимоотношения), като изричат неистини. Тази тенденция трябва да се пресече от най-ранна възраст. Казването на неистини при тях се ръководи от желанието да не наранят любимия човек, но може да се превърне в навик и има плачевни последствия в дългосрочен план.

Увереността в себе си е подкопана от това разположение. Често хората родени с Венера в Риби нямат обективна преценка за себе си, особено по отношение на тяхната сексуалност и привлекателност. Те могат да дават толкова много пари за различни благотворителни фондове, че в крайна сметка това да се превърне в недостатък. При всички положения, обаче, те са много внимателни, нежни и грижовни приятели.

Жените с Венера в Риби преливат от чувства, дори са свръхчувствителни, предани и състрадателни. Можем да ги определим като романтични идеалистки – непостоянни, когато стане дума за обвързване, но не и непостоянни по принцип. Те не са много придирчиви, не са много силни в преценките си, често не знаят какво правят, защо го правят и изобщо необходимо ли е да го правят. Често се поддават на съблазни, затова се оказват въвлечени в разни афери, някои от които имат неприятен край. Силно уклончиви са на емоции - винаги когато трябва да кажат какво чувстват, те се изплъзват, защото им е трудно да изразят чувствата си с думи. За тях чувствата са нещо тайнствено, неопознаваемо. За сметка на това изпитват вътрешна преданост и винаги можете да разчитате на тях, ако връзката ви е солидна и почтена. Те изпитват съчувствие към всички хора, но понякога от прекалено съчувствие принасят себе си в жертва и страдат много. Жените с Венера в Риби се лутат между себеотричането и егоцентризма. Понякога се изпълват със съчувствие, а понякога затъват в собствената си емоционална изолация.

Най-привлекателни за мъжете с Венера в Риби са жени, които се нуждаят от покровителство и грижи. Особено ако имат склонност да изпадат в силна емоционална зависимост от мъжа. На тази база любвеобилната природа на мъжа с Венера в Риби създава дълготрайни и нежни семейни взаимоотношения.

Източник: интернет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини