От х:

Днес в x:

Виртуална детска площадка става истинска в четвъртък

Детската площадка, която не бе площадка

Детска площадка, съществуваща само на табела, става реална такава на 28-ми, когато ще бъде тържествено открита от ЕКОПАК България и община Хасково. Детският кът е на пресечката на улиците „Младежка“ и „Подем“ в кв.“Изгрев“, който бе един от малкото квартали без каквато и да е площадка.

Мястото нашумя в края на юли тази година, когато група майки сигнализираха Haskovo.net, че децата им си играят на пътя, защото обявената със знак детска площадка я има само на табелата. Освен от преминаващите коли, мъниците били застрашени и от срутваща се подпорна стена между две пътни платна. Общината на момента отстрани конструктивния проблем по улицата, а 4 месеца по-късно взе, че направи и детска площадка. Лентата и ще бъде прерязана в 10.30 часа в четвъртък от кмета Георги Иванов и изпълнителния директор на ЕКОПАК България Тодор Бургуджиев.

Събитието е част от информационно-образователна кампания за насърчаване на разделното събиране на отпадъци от опаковки и правилното им изхвърляне в трицветните контейнери. Надсловът е „Хасково събира разделно! Защото искаме чисти улици, защото ценим природата, защото знаем, че има смисъл”. За целта е създаден кратък образователен клип с главен герой кмета Иванов, който призовава съгражданите си да изхвърлят разделно, за да пестят природни ресурси. По статистиката на ЕКОПАК, за тази година до октомври, от разделното сметосъбиране хасковлии са спасили от изсичане 1400 дървета, спестили са 300 хиляди киловатчаса електроенергия, 3.3 млн. литра питейна вода и 260 барела петрол. Както и са увеличили капацитета на сметището в Гарваново с 400 куб.метра пространство, спестена площ от депониране на отпадъците.

Жалкото е, че от тази спестовност нито бензина поевтиня, нито водата, да не говорим за такса смет.

Г.Христов

А на всичкото отгоре и се срутваше
Сега майките могат да бъдат доволни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини