От х:

Днес в x:

Русалки се появяват в Бургас

В черноморския град русалки и морски зверове ще представят на туристите мистериозното царство на Нептун.

Всеки, който иска да се докосне до магията в мистериозното царство на Нептун и желае да види митични морски чудовища и русалки, плуващи около останките на отдавна потънал кораб, ще може да се осъществи тази своя мечта.

Амбициозният проект на Община Бургас струва 2,2 млн. лева и ще превърне бомбоубежищата в града в уникален и неповторим морски атракцион. Той ще носи името „Подземния град” и ще бъде изграден в бомбоубежището, което се намира в Приморски парк. По думите на заместник-кмета на града Йорданка Ананиева, съоръжението ще може да се ползва при нужда и по неговото основно предназначение.

При започването на проекта, една от първите стъпки е цялостното хидроизолиране и изграждането на вентилация в убежището. В галериите ще се отворят кафенета, ще има галерия, показваща съвременно изкуство, както и много развлечения за малки и големи.

Разбира се, че всички аткракциони ще са напълно съобразени с основната функция на тези подземни бомбоубежища. Всяка година ще се сменят атракциите, за да бъдат интересни за посетителите, сподели Красимир Стойчев, кмет на Бургас по финансовите въпроси.

Очаква се русалките и морските чудовища да посрещнат първите туристи и жители на Бургас още в края на настоящата 2013 г.

Източник: chudesa.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини