От х:

Днес в x:

И студенти от Хасково в окупацията на Софийския университет

Няколко студенти от Хасково участват в окупацията на Софийския университет. Има още неколцина от други населени места в региона. Те се включват активно в бунта и всеки ден са в Ректората, а някои остават и през нощта.

Сред тях е Петър Караманов от Хасково, студент първи курс в специалност „Философия“. Той има подкрепата на родителите си, които обаче все пак се притеснявали за сигурността му.

Други студенти бунтари пък избягват да се афишират, понеже родителите и по-възрастните им близки са настроени срещу стачката на младите хора.

„Преди дни една колежка каза, че няма да дойде на митинг от страх, че баща й може да я види по телевизията и после да си има проблеми“, разказа Петър Караманов. По думите му повечето му колеги-окупатори са отвратени от медийното отразяване на стачката им. „Да не се обидите, но в България журналистика няма, всичко е подкупно“, заяви младият човек на репортер на Haskovo.net по телефона. Според него медиите и от двете враждуващи групировки поднасяли информацията според интереса си. Затова преди дни студентите отрязали достъпа до Ректората на две национални телевизии. За сметка на това обаче приели екипи на френска телевизия, както и на „Ал Джазира“, които заснели репортажи за студентските бунтове в България. „Най-точна информация какво се случва в университета може да се получи от нашите сайтове, както и от телевизията на Алма Матер“, допълни Караманов.

„Истината е, че ние сме жилото в задника на политиците, независимо от лъжите и манипулациите, които се изливат в медиите“.

Доста студенти от Хасково има и във Великотърновския университет. Някои от тях си бяха в родния град през уикенда. Всички те стоят твърдо зад студентския бунт.

Haskоvo.nеt



Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини