От х:

Днес в x:

Заради шествие затварят част от бул."Раковски" привечер

Отсечката от бул."Раковски" между Общината и църквата "Св.Димитър" ще е затворена привечер

Затворена за движение ще бъде днес отсечката от бул."Г.С.Раковски" между сградата на Община Димитровград и пресечката с ул."Ив.Вазов" във времето от 16:30 до 18:00 часа. Причината е посрещането на иконата на Св.Петка Българска и нейна дреха в Димитровград тази вечер.

Както Dimitrovgrad.bgvesti.netпърви информира, реликвите, идващи от Румъния ще донесе тук Пловдивския митрополит Николай, придружаван от свещеници от Пловдивската епархия.
Те ще бъдат посрещнати в 17:00 часа на площад "България", където половин час по-рано ще свири Забавно-духовия оркестър. Приветствие към димитровградчани ще отправи от сцената Дядо Николай.

В 17:30 часа по бул."Раковски" ще тръгне литийно шествие до храм "Св. Димитър". Там в 18:00 часа ще започне вечерна служба. Тя ще може да се наблюдава и на видео стена, тъй като се очаква желаещите да присъстват да са повече от колкото храма може да побере.
Иконата на Св.Петка и нейната дреха ще останат в Димитровград до 29 октомври на обяд, за да могат миряните да посетят храма и да почетат светицата, закрилница на семейството, дома и жените.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини