От х:

Днес в x:

Литературна вечер събра ученици и родственици в къщата на Караславови

Литературна сбирка и четене се проведе в къщата-музей „Георги Караславов” кв. Дебър на гр. Първомай на 11 октомври тази година. Инициативата бе съвместна – на Образцово „Народно читалище св.св. Кирил и Методий-1894 г.” и къщата-музей, и се посвети на предстоящото връчване на Националната литературна награда „Слав Хр. Караславов”, определена по програма за 18 октомври.

Библиотекарите от Централна общинска библиотека при читалището Емилия Ангелова, Ана Сиракова и Петранка Стоянова запознаха присъстващите с творчеството на четирима български поети от литературния кръг на Слав Хр. Караславов: Георги Евдокиев, Андрей Германов, Николай Кънчев и Усин Керим, представяйки по четири техни стихотворения.

Аудиторията от ученици от Основно училище „акад. Георги Караславов” в квартал Дебър с внимание изслуша dobre подбраните стихове, съобразени с възрастта им.
На финала на вечерта Нели Атанасова-секретар на НЧ „Пробуда” в кв. Дебър и самата тя поетеса, членуваща в местното дружество на писателите „Георги Караславов” в града, благодари на организаторите от централното читалище за хубавата инициатива, поднасяйки им цветя.

Специални думи на благодарност отправи и към Людмила Караславова – сродница на двамата големи творци, грижеща се за къщата-музей от осем години.

Видимо впечатлени и развълнувани, присъстващите деца, водени от преподавателката им по литература г-жа Начева, си направиха обща снимка за спомен в къщата-музей.

На срещата присъства и Председателят на „Общинско читалищно сдружение – Първомай 1990 г.” Иван Караславов, също сродник на писателската фамилия.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини