От х:

Днес в x:

Много професионални изяви изненадаха приятелите на изкуството

Дамян показва "Дядо вади ряпа"

Третият празник на изкуствата в Първомай не събра много хора, но пък събралите се останаха видимо доволни. За пръв път организаторите бяха заложили изключително на  професионалисти за сценичната програма. В същото време 6 ателиета и клубове по изобразителни и приложни изкуства демонстрираха с какво се занимават децата при тях. Студията по изобразително изкуство към читалище „Св.св. Кирил и Методий“ с ръководител Зорка Каразапрянова изложи творби, с които е участвала в няколко национални и международни фестивали през годината. Гинка Славова и учениците подредиха красиви цветя, съобразявайки се със законите на японското изкуство икебана. Детската академия „Хомо луденс“ с ръководител Иван Генов и възпитаниците на Надя Димитрова от село Градина представиха предмети, оригинално изрисувани от децата и рисунки от пленера на връх Драгойна. Възпитаниците от СОУ “Проф. д-р Асен Златаров“ на Йорданка Лянгузова показаха как се рисува върху стъкло и подредиха своя изложба, посветена на 100- годишнината на гимназиалното дело в Първомай. Николина Андреева отново даде възможност на децата да работят с глина и да рисуват с тебешир.

Началото на празника беше ознаменувано от похода на Дракона, който обиколи централната градска част, за да оповести, че се случва нещо различно. Огромната кукла беше водена от гостуващи и местни деца и предизвика любопитство на всички пазарджии.

Водещи на програмата тази година бяха артистите от Центъра за сценични изкуства, с ръководител Теодора Кирякова. Те за пръв път се включиха в празника, а приятелите на Татяна Вълчева от Клубът на радостта отново бяха пръв помощник на организаторите.

Дамян Минков – председател на фондация „Артист“  показа на събралите се малчугани как се водят кукли и заедно с тях  разказа няколко български приказки. Изненада за децата беше и краткия уоркшоп по бийтбокс. Малки и големи оплетоха крака в каракачанско хоро, заедно с Ангелина Кръстева, а малко по- късно разкършиха тела в гореща зумба демонстрирана от Валерия Бозукова.

Куклено-театралното студио „Импресия“ показа как със няколко шала или покривки приятелите на театъра биха могли да си направят животни – петел или охлюв.

В програмата се включиха и „доайените“ на Празника на изкуствата – Атанаска Тенева, Кристиана Сиракова, Тони Тунчева и съставът за модерни танци на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Програмата завърши с караоке- парти на DJАйвън, в което единствените възрастни, престрашили се да се включат бяха трите инициаторки на Празника.

Съорганизатори на събитието бяха Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Спонсори, осигурили лакомства за участници и зрители бяха отново „Сладък път“, „Никси – 92“ и „Булконс“ – Първомай и „Баничките на дядо Гошо“, но тази година към тях се присъединиха „Бор чвор“ и „Консервинвест“, а хотел „Финест“ помогна за посрещането на част от участниците. 

Да подредиш икебана
Децата от "Хомо луденс" и кръжока по рисуване в село Градина
Водещите
Един дракон броди из пазара...
Рисунка с тебешир
Приказката "приятел в нужда се познава"
Помощниците от "Клуб на радостта"

И Спайдърмен иска да се научи на бийтбокс
Импресията Петел и охлюв
Валерия Бозукова показва меренге

Стъклени цветя от Йорданка Лянгузова
Едно ново трио
Един нов дует - Криси и DJ Айвън

Трио инициатори
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини