От х:

Днес в x:

Еко къща „Един на нула“ за Меси

Вдъхновен от формата на футболната топка, архитектът Луис де Гаридо е проектирал едно фантастично еко-имение за аржентинската футболна звезда Лионел Меси. Наречена „Еко къща „Един на нула“, тази масивна цилиндрична постройка ще бъде гарнирана със зелен покрив с буйна растителност и множество устойчиви характеристики. Вдъхновен от интересите и начина на живот на своя идеален клиент – Лионел Меси, Де Гаридо е създал виртуалната къща с респект към известния футболист.

„Еко къща „Един на нула“ е предложена за изграждане в залесената земя в общината Яванерес Сен Андрю, на около 35 км. северно от Барселона. Погледната от птичи поглед, къщата прилича точно на футболна топка с класическата й шестоъгълна шарка. Половината от покрива ще бъде покрита със зелена трева, а другата половина ще включва триъгълна решетка от огледално стъкло, която позволява на естествената светлина да нахлува свободно из целия интериор.

Дървени тераси около дома, обхващащи и двете нива, ще осигуряват връзката междуи интериора и буйния външен пейзаж. Посетителите ще влизат през портал със зелен покрив, за да стигнат до пътека, която води до основната къща, а зад дома ще има гигантски басейн.

„Еко къща „Един на нула“ на Де Гаридо е част от проект за сътрудничество с Националната асоциация за устойчива архитектура, където архитектите създават дизайн за еко-домове за огромен списък от известни личности и забележителни хора основа на предварително събрани данни за личните им предпочитания и спецификации.

Източник: greentech.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини