От х:

Днес в x:

Пенсионер ужаси село край Търново, влачи с колата си куче

През юни полицията в Пловдив арестува 55-годишния Райчо Иванов от асеновградското село Тополово, който завърза за автомобил кучето си и го влачи по улиците на селото. Снимката на жестокото деяние обиколи за часове социалните мрежи. На 20 юни Пловдивският окръжен съд пусна под парична гаранция от 2000 лева 55-годишния Райчо. Магистратите прецениха, че мъжът не е опасен и взеха предвид чистото му съдебно минало, затова го пуснаха под гаранция.

Мъж на 79 години от великотърновското село Ресен бе арестуван заради жестоко отношение към куче. Установено е, че пенсионерът е завързал куче за автомобила си и го влачил по пътното платно.

Сигналът е получен вчера около 14.30 ч. от жители на селото. На мястото е изпратен полицейски служител, който установил, че извършителят е Д. Я. от същото село, без предишни провинения пред органите на реда.

В резултат на жестокото деяние на кучето са причинени тежки увреждания, като то е предадено за лечение във ветеринарна клиника, отчитат от полицията.

По случая в РУП-Велико Търново е образувано бързо производство за проява на жестокост към животното и причиняване на тежки увреждания по чл. 325 Б от Наказателния кодекс.

Предвиденото наказание е глоба от 3 до 5 хиляди лева и лишаване от свобода до 3 години, уточниха от Районната прокуратура.

Това е вторият потресаващ случай на жестокост към животни за това лято.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини