От х:

Днес в x:

Големите вериги остават отворени през уикендите

Хипермаркетите ще останат отворени през почивните дни. Това съобщи в ефира на БНТ депутатът от Коалиция за България Спас Панчев.

Припомняме, чу се, че хипермаркетите и големите вериги няма да работят през уикендите. Идеята на управляващите е да „торпилира монопола на международното търговско лоби и да даде глътка въздух на родните производители и магазинери", заяви вчера Панчев.

Днес обаче той е категоричен: „Идеята хипермаркетите да не работят в събота и неделя бе само подхвърлена, не сме имали намерение да я вкарваме в закон. Ние държим да бъдат регламентирани отношенията "български производители - големи търговски вериги" и да защитим българските интереси".

Стана ясно, че ЕК е излязла със Зелена книга, в която се казва, че има проблем с нелоялни практики в отношенията между търговци и производители, но той не е в търговските вериги.

Проблемът е във всички части на веригата, включително и в производителите, заяви от своя страна председателят на Сдружение за модерна търговия Йордан Матеев. "ЕК ще излезе с решение по този въпрос до края на годината. В Зелената книга се казва, че националните законодателства по тази тема не само не помагат, те дори вредят", подчерта той.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини