От х:

Днес в x:

Ще затварят хипермаркетите в събота и неделя със закон! Бръмчене в мрежата

Идеята на управляващите големите хипермаркети да не работят в събота и неделя, за да може да се стимулира оборотът на кварталните магазини, бе съобщена от депутата Спас Панчев от “Коалиция за България”. Той веднага бе цитиран от голяма част от българските медии. Идеята можело да залегне в нов закон за търговските вериги, който се пише в момента, бе уточнено от самия Панчев. Това била една от мерките в подкрепа на малкия и средния бизнес. Незабавно последваха разнопосочни отзвуци от всички страни.

Понеже трето десетилетие продължава мъдруването относно пазарната икономика, и реакциите в мрежата не закъсняха. Предложенията продължават да се раждат на , например, но има и други свежи идеи в коментарите из българското интернет пространство.

Не е ясно дали предстои раждането на идеята за посещения под строй и по график в определени със закон търговски обекти, но коментиращите рано или късно ще достигнат тази фаза от обсъждането. Доста са близо, според неангажираща прогноза. Вижте тук малка част от идеите: 

Dimitar Bechev
Резервираме стадион "В. Левски" само за Веско Маринов и Шамара. Който купи домат, да се задължи да си вземе и продукт на Винпром "Пещера".

Dimitar Bechev
Освен хипермаркетите предлагам всеки уикенд да пускаме кепенците и на членството ни в ЕС. Пък Сорос да говори, каквото си ще!

Michel Bozgounov
Само български банани! Да забраним хипермаркетите! Долу империализма и #ДАНСwithme! Урааа! :) #БСПидеи

Gradinko
забрана на вноса на тоалетна хартия за да се стимулират печатните медии

Orlin Nikolov 
Да залеем китайския пазар със смартфони. Правец 5S е добро начало

Madjarov
Да спрем международният интернет през уикенда, да остане само БГ

Боян Пищиков
Всяка кифла заловена с ботуши през лятото, да се оборудва с гумени такива и кофа и да се праща на трудов краварник за три месеца.

Методи Маринов
Ако съм местна верига от магазини и имаме 5 магазина в северозападна България, където съм наравно с другите големи вериги.Аз ще попадам ли в забраната да работя в събота и неделя или не т.е. кой ще изготвя списъка с тези, които могат да работят в събота и неделя и тези, които не могат да работят. Министърът може би. Още възможности за корупция.

Методи Маринов
Защита на инвестициите означава равни законови условия за правене на бизнес, липса на дискриминация на различните инвеститори.Това означава, че ако на супермаркетите е забранено събота и неделя да работят, за малките магазини би трябвало да е забранено да работят от Понеделник до Петък, за да изравним условията и да няма дискриминирани.

Daniel Vasilev
Несъмнено е "нормална европейска практика" да ограничаваш конкуренцията със закон, забранявайки на част от нея да оперира. Не знам какво разбирате под "лоялна конкуренция", но тя не се гради със закони и държавна интервенция в икономиката, още по-малко рестриктивни и дискриминационни такива.

Торбалан
Аз предлагам през почивните дни да не работят градският транспорт, влаковете и самолетите. За да се насърчат таксиметровият транспорт, маршрутките и делтапланеристите!

dzver ‏@dzver
Вторник и четвъртък без метро, стимулират такситата.

@StanBB
Да се стимулира емиграцията на можещите и умните, за да се даде равна възможност и на останалите.

@nixanbal
Аз предлагам БСП да забрани със закон ползването на GSM-и след 19ч! Трябва да се стимулират обажданията по стационарен!

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини