От х:

Днес в x:

Малкият Стефан, който падна във варненски мол, е в кома

Mалкият Стефан, който падна от 10 метра височина във варненския "Гранд мол", е с комбинирана травма, в мозъчна кома и остава на командно дишане, обяви на извънредна среща с медиите зам.-председателят на съвета на директорите на болница “Света Анна” проф. Дико Бошнаков.

„Детето е с комбинирана травма, засягаща гърдите, корема, крайниците и главата и има сътресение на мозъка”, уточни още той. По думите му след преглед от неврохирург е установено съмнение за счупен първи шиен прешлен. Ако се окаже, че прешленът е счупен, има опасност от развитие на оток на мозъка. Проф. Бошнаков обясни, че предстои изследване със скенер, което ще бъде извършено утре.

„Установени са общо шест фрактури – три на таза, на лявото бедро, лявата предмишница и мишницата. Отстранен е далакът и е спряно кръвотечението в корема. Все още обаче не може да се каже какво ще се случи оттук нататък”, подчерта докторът.

Той уточни, че пострадалото дете е под непрекъснато наблюдение, правят се постоянни консултации със специалисти, а в четвъртък ще бъдат направени няколко операции. Родителите на Стефан - Тихомир и Искра Манолови, са в шок. Във фаталния следобед те оставили детето си в развлекателния детски кът „Kids Planet” в "Гранд мол" във Варна. Отишли до киното, за да купят билети, където искали да заведат момченцето по-късно. В детския център сложили на Стефан гривна с чип.

Когато обаче разбрал, че майка му и татко му ги няма, тръгнал да ги търси, излизайки от детския кът. Звуковият и светлинният сигнал на гривната му веднага се задействали, а аниматорите тръгнали да го търсят. За нещастие обаче след като видели 4-годишното дете до ескалатора и започнали да му викат, то се обърнало, пропаднало в пролука и паднало от 10 метра височина на първия етаж.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини