От х:

Днес в x:

Съдът отмени принудителното довеждане на Доган

Председателят на съдебния състав по делото срещу Октай Енимехмедов е отменил принудителното довеждане на почетния председател на ДПС и бивш лидер Ахмед Доган.
Причината е, че на 15 август той е представил болничен лист за гастроентерологичен проблем, който налага домашно лечение за 4-5 дни, съобщи "Дневник". 

На 14 август състав на Софийски градски съд не даде ход на делото срещу Енимехмедов, обвинен в опит за убийство на Доган. Почетният председател на ДПС бе редовно призован, но не се яви на заседанието, нито дойде негов представител. Заради това магистратите не дадоха ход на процеса.

Оказа се, че призовката е получена от неговата охрана. Тогава стана ясно, че ако Доган не посочи уважителни причини за неявяването си, ще бъде доведен принудително на следващото заседание, насрочено за 24 септември. 

Съдията по делото е разпоредила призовката да се връчи от служители на "Съдебна охрана", които "да изискат от охраната на обекта да извика свидетеля за лично връчване на документите". В случай, че отсъства, да бъдат връчени на пълнолетен член на семейството му, а ако няма - на портиер или охраната.

Ще продължат и опитите да се свържат с Ахмед Доган по телефона.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини