От х:

Днес в x:

Кучета нахапаха 8 -годишен от кв.Простор

Георги, който е съсед на нахапаното дете разказа какво е разбрал за инцидента

8-годишно момченце бе нахапано от кучета, собственост на 81-годишения Ради Куртев от Димитровград. Случката се разиграла преди два дни до блок №15 в кв."Простор". Детето, което наесен ще бъде второкласник, решило да погали четириногите, който били вързани за ръката на собственика, но били без намордници.

Тогава те се нахвърлили върху момчето, а мъжът не успял да ги отдръпне навреме. Детето е получило множество рани по главата и ръцете и през почивните дни е било настането в МБАЛ-Хасково. Днес то вече е изписано от болницата, тъй като няма опасност за живота му. 

Нахапаното момченце не е предизвикало с поведението си кучетата, разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net неговият съсед Георги. Четвъртокласникът се познавал с пострадалото дете, с което живеят в един вход. Заради случката през почивните дни много от родителите прибрали по домовете си децата.

Възрастният собственик на четириногите живее няколко пресечки по-надолу и често разхожда животните. На мъжа е съставен акт по Общинската наредба 1 за Реда и условията за гледане на животни и птици, заради това, че кучетата са били без наморници. Глобата, която ще му бъде наложена е максималната-500 лв, уточниха от общинската администрация на Димитровград.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Блок №15, където живее пострадалото дете
Бездомните кучета в кв."Простор" изглеждат кротки
Семейството на детето живее във вход "Б"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини