От х:

Днес в x:

Митко Рудев: Научих от Haskovo.net, че съм уволнен

От вашия сайт научих, че ще ме освобождават като ликвидатор на „Общински стоков пазар“, заяви за Haskovo.net Митко Рудев. Както писахме вчера, с докладна записка до ОбС председателят му Иван Иванов иска той да бъде сменен на поста с д-р Кирилка Чолакова. В мотивите към докладната Иван Иванов пише, че за една година – от 1 юли 2012-а до 30 юни 2013 година Рудев не извършил никакви действия като ликвидатор. Той е бил утвърден на поста на 22 юни миналата година, а определената му заплата като ликвидатор е 500 лв. месечно.

Съгласно Търговския закон към заявлението за ликвидация в агенцията по вписвания трябва да се приложи удостоверение от НАП, че са уведомени за започването на процедурата. Такъв документ обаче не е бил подаден към днешния момент, пише шефът на ОбС. Освен това към края на юли 2012 година фирмата „Общински стоков пазар“ не е имала несъбрани вземания, нито неразплатени задължения, а всички сделки са били приключени.

„Това не е така“, заяви за Haskovo.net Митко Рудев. Той обясни, че от Агенцията по приходите са искали да подпише документ за задължения на общинската фирма, чийто размер не пожела да уточни. Рудев отказал. Ставало дума за чисто административни неуредици при прехвърляне на базите данни от НОИ към НАП в периода 2005-2007 година. В онзи период имало висящи осигуровки, в едно перо имало недостатъчни преводи, в други излишъци. В крайна сметка в резултат на административния хаос излизало, че „Общински стоков пазар“ дължи пари. В същото време дружеството вече няма никаква собственост.

„Това няма отношение към общината като собственик. Но не е вярно, че не съм извършвал никакви действия. Учуден съм от подобна формулировка в тази докладна. Вероятно ще си поговоря с Иван Иванов, но не смятам да правя този разговор публично достояние. В последно време виждам много публикации с откровено неверни неща. И ако човек тръгне да чопли, може да си докара само излишни нерви“, обясни Рудев.

„А в крайна сметка общината като собственик е в правото си да назначи когото си иска за ликвидатор на дружеството“, допълни той.

Попитан дали няма някаква друга, скрита причина за смяната му, Рудев отговори, че не знае.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини