От х:

Днес в x:

Бебе гине от изгаряния след падане в казан с лютеница

Дете на година и 3 месеца от Любимец почина късно снощи в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив от тежки изгаряния, получени след падане в казан с вряща лютеница. Момченцето е паднало в казана вчера около 11 сутринта. Паникьосаните родители са го откарали до Спешното в Любимец откъдето детето незабавно е транспортирано до Харманли, а впоследствие и до Хасково. В областната болница обаче не лекуват изгаряния и след консултация с хирург са го пренасочили към Пловдив. Малкият Борислав успял да стигне до там, но малко по-късно починал. Днес родителите му Иван Щерев на 32 г. и Янка Николова на 30 са в града под Тепетата за да прибере телцето. Поради скромните им финансови възможности, всички разноски по погребението на детето ще бъдат поети от местната община, каза кметът на Любимец Анастас Анастасов. 

Обстоятелствата около трагедията остават неясни. Момченцето било проходило наскоро и си играело около майка си, която приготвяла консерви. Според полицията, която разследва случая, детето временно е било оставено без надзор от родителите си. То се приближило до огъня със зимнината и паднало в казана. По мнението на лекарите в Пловдив, детето е била с над 60 % изгаряния.

Полицията е започнала разследване срещу родителите по член 122 ал. 1 от НК. Той гласи, че "който причини другимо смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до 5 години".

Според хора от Любимец семейството било добро-млади хора от ромски произход, които обаче работели и поддържали приличен стандарт на живот. Имали още две деца. Проверка на социалните служби пък показала, че за децата се полагат грижи и няма основание те да бъдат извеждане от семейството. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини