От х:

Днес в x:

И китайци бяха на оглед в Първомай

инж. Панчев - третият отляво надясно

Китайци, проявили интерес към разположението на Пловдив и възможността да го превърнат в тържище на цяла Европа посетиха и Първомай. Инициативата е на инж. Пламен Панчев. Той е един от съдружниците във фирма „Сиенит холдинг“, която построи фотоволтаичната централа в Караджалово.

Преди ден, по инициатива на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, в града под тепетата гостуваха висшите партийни и бизнес градски представители, водени от  Сю Дзянши, заместник-председател на Общинската комисия към Народния политически консултативен съвет на град Иу. Иу - градът, който според ООН, Световната банка и Morgan Stanley е "Най-голямото малко стоково тържище в света"

В Първомай гостите проявиха изключителен интерес към българското земеделие и закупуването на наша селскостопанска продукция и изделия на преработвателната промишленост – се казва в прессъобщението за срещата. 

Деловата част продължи с посещение на китайската верига магазини „Дензел“ в търговски център „Форум Тракия“, отличен пример, за това как представители  на Поднебесната империя успешно развиват бизнес в България. След това делегацията разгледа и икономическа зона „Пловдив“, най-мащабния проект на региона.

„Надяваме се Пловдив да е стоковото тържище, вратата за Китай към Европа“, обърна се към китайците от град ИУ Ангел Христозов – председател на председател на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Той разказа за интереса, който пловдивската общинска и бизнес делегация предизвика преди дни в Шенжен. Асоциацията бе в основата на идеята за побратимяване на Пловдив с 15-милионния град със специален икономически статут. По време на българското посещение в Китай бе подписан и много важен меморандум за разбирателство между Съвета за насърчаване на международната търговия при Съвета на Шенжен  и Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Двете страни се споразумяха за  разработването на дългосрочно практическо партньорство, което да послужи на  местните предприятия в икономически и културен план.

ЗА ГРАД Иу-

Той е известен c големия си пазар на едро - China Commodity City, който бе удостоен от ООН, Световната банка и Morgan Stanley наред с други световни авторитети  през 2005 г. като "Най - голямото малко стоково тържище в света". Yiwu China Commodity City е c площ от 4.3 милиона кв. м., с 62 000 щанда разположени вътре и 100 000 доставчици, представящи 400 000 видове продукти. Продуктите са от около 40 индустрии и от 4 000 различни категории. 65% от тези продукти се изнасят в над 215 страни и региони.

Yiwu China Commodity е по-скоро постоянен панаир, а не  традиционен пазар на едро. Той се развива като информационен, иновационен, изложбен и дистрибуторски център за потребителски стоки. Има 25 000 производствени предприятия от различни сфери. Повече от 20 индустрии имат водеща по обем продукция в Китай.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини