От х:

Днес в x:

Дечко Петков се отчете за първото полугодие

През първото полугодие на 2013-та година Общински съвет –Първомай е взел 91 решения - се казва в доклада на председателя му Дечко Петков.  Дейността на местния парламент се отчита на всеки 6 месеца според изискванията на Закона за местното самоуправление.

В посочения период са проведени 6 редовни заседания. Разгледани са176 предложения на общински съветници и кмета на общината, питания, молби и жалби от граждани за решаване на техни значими проблеми и други документи. Голяма част от тях са получили своите решения в актове на Общински съвет.

Най- много от решенията са свързани с разпределението и управлението на общинския бюджет. Освен това Обс – Първомай е дал съгласието си за кандидатстване на общината за финансиране на програми „Административен капацитет“ и „Първоначално залесяване на неземеделски земи“. Разгледани са и са взети решения в сферата на инфраструктурата, устройството на територията, строителството и транспорта- дал е съгласие за провеждане на процедури за възлагане на транспорта и за изготвяне на общ устройствен план на общината. Гласувани са и са отпуснати средства за еднократна помощ на граждани, подали молби заради тежки здравословни проблеми.

Докладът на Председателя на Общински съвет ще бъде разглеждан от съветниците на предстоящата на 12 юли редовна сесия, от 17.30 в Пленарна зала. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини