От х:

Днес в x:

Ученици от „Смирненски“ преминаха по пътя на хляба в Полша

"По пътя на хляба" преминаха ученици от ОУ"Христо Смирненски", участвали във финалния етап на проект по програма "Коменски", състоял се миналата седмица в град Кошалин, Полша.

Шестокласничките Петя и Габриела, заедно със Златина Роза, Иляйда, Таня, Виктория и Богомила от 7-ми клас посетиха къщата на хляба в Помераниан. Заедно със свои връстници от Полша, Турция, Германия и Италия децата се учиха на респект към хляба. "Никой не е по-голям от хляба", научиха българските момичетата и изпробваха как се мели ръчно зърно, месиха тесто в копаня, сами декорираха свой собствен хляб по полска рецепта и опитаха резултатите от своя труд.

Международната група ученици участва в редовни учебни часове, дейности по изобразително изкуство и музика. Децата рисуваха върху блузки своите послания за приятелство, посетиха и разгледаха гр. Гданск, плаваха с фрегата по река Висла.

Българската делегация участва в "Ден на отворените врати" на проект "Аз знам какво е насилие и имам решение". Учители и ученици от България, Турция, Италия, Германия и Полша изградиха свои щандове, на които представиха продукти, изработени в продължение на двугодишна съвместна дейност. На раздяла всички бяха убедени, че това е край на проекта, но е начало на истинско приятелство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини