От х:

Днес в x:

3 °C

ГЕРБ възропта срещу готвената „червена метла“ в Кърджали

Областното ръководство на политическа партия ГЕРБ възропта срещу изявленията на отговорни представители на БСП за готвени кадрови промени в държавните институции.Публикуваме дословно позицията на областното ръководство на герберите:

 

 

 

ПОЗИЦИЯ

 

на Областното ръководство на ПП ГЕРБ

 

3 юни 2013 г

 

Във връзка с тиражираните от представители на БСП твърдения за предстояща „червена метла” и „разчистване на калинки” в държавните институции, областното ръководство на ПП ГЕРБ държи да припомни на кадровиците от клуб „На всеки километър”, че за разлика от времето на Тройната коалиция, нито един от набелязаните за „отстрел” ръководители не е назначен по критерии, различни от професионалните. Тези хора са разпознаваеми като дългогодишни специалисти в съответния сектор, имат доказана експертиза, не са парашутисти, не са се обучавали в партийни школи и няма как да бъдат обвинени, че са партийна номенклатура. Тяхната квалификация, управленски опит и обществен авторитет са били водещи при подбора и резултатите от работата на поверените им ведомства го потвърждават. Недопустимо е един народен представител да си служи с думата „реваншизъм”, пък бил той и „разумен”, защото това е все едно да има демократичен фашизъм. Ако управлението на ГЕРБ бе „измело безогледно” всички професионалисти от работа, то как тогава да си обясним, че съпругата на депутата Димчо Михалевски продължава да заема ръководна длъжност в образователното министерство и тя далеч не е единственият пример за eксперт, „пощаден” от т.нар. „шокираща чистка” през последните 4 години. Възразяваме срещу безцеремонния натиск върху хората, заплахите и персоналните обиди от страна на актива на БСП, срещу грубото заиграване с десетки човешки съдби, жигосването с клеймо „некомпетентност” и прилагането на крайно радикални решения с оправданието, че такива са нагласите на избирателите. За пореден път социалистите са готови да изтъргуват интересите на хората в Кърджали като харижат града на коалиционния си партньор ДПС, предавайки същите тези избиратели, които са ги подкрепили на 12 май. Политическото въжеиграчество е успешна тактика, господа от левицата, но има краткотраен ефект. В дългосрочен план тя е обречена. Овластяването на партийни фаворити и разпределението на постове като парчета баница е изкусително занимание, прелюбопитно за широката публика и отдавна патентовано от партията на Лютви Местан. Не забравяйте обаче, че то граничи с погазване на човешки и трудови права и попада под ударите на закона. Хората не са бактерии, които да изтребвате, за да освободите място за лоялните вам активисти. Мислете върху това, когато съгласувате поведението си с Движението за права и свободи и си поделяте порциите на „държавната софра”. Няма да позволим саморазправа с хора-професионалисти, които спрягате като неудобни и които сте взели на мерник. Що се отнася до тяхното кариерно развитие, те и сами могат да се погрижат за него. Загубата обаче ще е за гражданите, защото те ще са потърпевши от обезглавяването на работещи административни звена и рано или късно ще ви потърсят сметка, задето сте се самозабравили. Защото, както са казали мъдрите, последната дума винаги е на общественото мнение.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини