От х:

Днес в x:

Съдът решава за конфискацията на имущество на братя Галеви

Съдът в Кюстендил даде ход на делото за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви.

Окръжният съд в Кюстендил ще решава дали да конфискува активи за над 4 милиона лева двамата. Искът за отнемане на имуществото в полза на държавата е предявен, след като наказателното производство срещу Галеви приключи с влязла в сила осъдителна присъда.

Припомняме, бившите барети се укриват и са в неизвестност от месец май миналата година, след като Върховният касационен съд обяви окончателните им присъди от по 4 и 5 години затвор. На 9 май те бяха обявени за общодържавно издирване, а по-късно - и за международно издирване и с червена бюлетина. До момента обаче тяхното местонахождение не е известно.

През март шефът на Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев заяви, че имуществото на дупнишките бизнесмени може да бъде отнето, защото имат влезли в сила присъди, въпреки че двамата не са в България. Той обясни, че проблемът с братя Галеви е липсата на собственост на тяхно име и задачата на комисията е да докаже, че запорираното имущество е тяхно и незаконно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини