От х:

Днес в x:

Първият пистолет създаден чрез 3D принтер - тест (видео)

Първият в света създаден чрез 3D принтер пистолет е бил успешно тестван в Тексас, САЩ. Оръжието с название The Liberator е дело на организацията с идеална цел Defense Distributed, съобщава PixelMedia.bg.

Пистолетът се състои от 16 елемента, почти всички от пластмаса. Единствено ударният механизъм е от метал. Другите 15 части са от изключително издръжлива пластмаса, която позволява изстрелването на стандартни патрони без целостта на оръжието да бъде компрометирана.

Интересно е, че The Liberator може да използва различни по калибър муниции благодарение на лесно сменяемата си цев. Освен всичко друго, с оглед на пластмасовото си тяло, то оръжието заобикаля настоящите закони в САЩ.

Не само това, но и плановете за създаването на пистолета могат съвсем свободно да бъдат свалени от интернет. Така абсолютно всеки с достъп до 3D принтер може да създаде напълно функционално бойно оръжие.

Що се отнася до Defense Distributed, то организацията има за цел да разпространява безплатно чрез интернет планове за различни изобретения. Всички те трябва да могат да се построят благодарение на 3D принтер. Главната идея е обикновените хора да имат по-голяма свобода, без да зависят прекалено много от скъпи изобретения, продавани от големи частни компании.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини