От х:

Днес в x:

С беседа и автентични песни тракийци отбелязаха месеца на Европа

Членовете на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково станаха част от месеца на Европа. Той се провежда тази година от началото на април до началото на май, а кулминацията му е 9-ти май, който е обявен за ден на Европа.

В клуба си по покана на областната управа тракийци изслушаха кратка лекция за правата, които имат като европейски граждани. С много примери Пенко Добрев от администрацията им разясни как трябва да се движат в територията на евросъюза, за да са изрядни, какви документи е необходимо да носят и при какви условия могат да получават социални и здравни услуги.

„Българите сме сърдечни хора, гледаме се в очите и когато работим, и когато се веселим. България има бъдеще и пътя към него минава през съхраняването на традициите“, поздрави присъстващите зам.-областният управител Николай Нанев.

За перфектното преминаване на срещата се погрижи председателят на дружеството Кирил Сарджев. Той бе изпипал и до най-малките детайли подробностите около включването на тракийци в месеца на Европа.

На финала, вече с европейски манталитет, но с тупащи сърца по родното, гласовитите изпълнителки от формация “Тракийска дъга“ и част от представителния танцов ансамбъл „Китна Тракия“ пяха български народни песни.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини