От х:

Днес в x:

След жребия: Меркурий, лалета и всемирна любов

Партиите започнаха да търсят символи в числата, под които ще бъдат изписани в интегралната бюлетина. Само за час след тегленето на жребия в ЦИК, политиците посегнаха към примери от нумерологията, индийската астрология, биологията и географията, отбелязва дир.бг.

Числото 5 е пентаграм - число, което е подвластно на една от най-силните планети, на Меркурий“, съобщи Илияна Йотова, след като жребият отреди на БСП номер 5. Йотова обясни, че се е занимавала с нумерология и затова знае, че петицата е символ на промяна във всички области на живота. „Ние сме носителите на тази промяна“, каза Йотова.
Друг коментар на червените беше, че пет на трета степен като брой депутати ги задоволявали.

Представителите на ГЕРБ все още не са тълкували какво означава за тях числото 15, но в социалните мрежи вече се появиха коментари: ГЕРБ поздравява БСП с песента на Мими Иванова „Петнадесет (15) лалета!

Докато представителят на „България на гражданите“ Прошко Прошков обясняваше пред журналисти в ЦИК, че за тях номерът няма някакво нумерологично значение, защото те не работели с клечки или линийки за отбелязване, профилът на партията във Фейсбук вече беше разчел символа на числото 33:

33 е числото на всемирната любов и братството, добротата, хармонията навсякъде и във всичко. 33 е духовен учител, лечител и наставник. 33 означава още: добросъвестност, изострено чувство за ред и закон, за хармония. Милосърдие, особено към слаби или онеправдани хора; много силно чувство за дълг и чест, готовност за жертва и саможертва...

Сините потърсиха опора и на запад, и на изток. Медийният съветник на Иван Костов Найо Тицин написа във Фейсбук: „27 са страните в Европейския съюз! 27 са зодиакалните знаци в индийската астрология!

„Зелените“ изтеглиха номер 26 в интегралната бюлетина и откриха числото в природата. 26 е броят на костите в стъпалото и глезена на човека - за правилната стъпка към различна политика“, коментираха природозащитниците в социалните мрежи.

Партията на бившия военен министър Николай Цонев „Нова алтернатива“ изтегли номер 1, което им даде повод да прогнозират: „Ще бъдем изненада номер 1 на тези избори с резултата“.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини