От х:

Днес в x:

Драгомир Стойнев: Каня Делян Добрев на публичен дебат

Драгомир Стойнев. Вляво е Смиляна Нитова, вдясно - Жара Пенева

„Готов съм за публичен дебат с водача на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев“. Това заяви на пресконференция днес водачът на червената листа за хасковския избирателен район Драгомир Стойнев. Той добави, че това би трябвало да е сблъсък на конкретни предложения и идеи за решаване на проблеми.

Днес Коалиция за България официално представи листата си пред журналисти. Под номер едно в нея е Драгомир Стойнев, втори е бившият кмет на Ивайловград Стефан Танев, трета е хасковската адвокатка и общински съветник Смиляна Нитова. Следват Жара Пенева и Божидар Драганов.

„Още един мандат на ГЕРБ означава национална катастрофа“, заяви Стойнев. Той допълни, че на тези избори битката е за България.

Водачът на червената листа представи в аванс някои ключови въпроси от управленската програма, която ще бъде оповестена официално утре. „Ние приемаме, че основен фактор на растежа е потреблението. Не чуждите инвестиции и европейските фондове, а вътрешното потребление, което пък зависи от растежа на доходите“, обясни Стойнев. Идеята на социалистите е да се премахне плоският данък, но минималната заплата да стане необлагаема. С 10 на сто пък да се облага заплатата до 4500 лева, а с 20% - над нея, но само за сумата над 4500 лв. Според Стойнев когато останат повече пари в хората, те ще увеличат потреблението, което ще доведе до раздвижване на бизнеса и повече работни места. „А това означава по-малко хора, разчитащи на социално подпомагане“, допълни той.

БСП ще преразгледа цялостно пенсионната реформа, декларира още Стойнев. „Още в първите дни, ако поемем властта, ще замразим увеличаването на пенсионната възраст. После ще предложим вариант за тези, на които не достигат две години за пeнсиониране, да могат да го направят“, обясни социалистът. По думите му основни акценти в управленската програма на БСП са мерки срещу демографския срив, сериозно подпомагане на майките, гарантиране на първо работно място за младите специалисти и други.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини