От х:

Днес в x:

Себахтин Исмаил: Иде ми да се самозапаля !

Себахтин щял да се пали

„Направо ми иде да се самозапаля“ избухна общинския съветник Себахтин Исмаил на днешната сесия на хасковският Обс. Съветникът побесня при обсъждането на две докладни, с които се искаше по 70 бона допълнително финансиране за баскетболния и футболния клуб на Хасково. „Откъде накъде ще даваме 140 хиляди лева общински пари за нещо, което не е 100 % общинско. Утре ще си продадат някакъв играч и тия пари в общината ли ще отидат? Не мисля!“ категоричен бе Исмаил който предложи тия 140 хиляди лева да се дадат за нещо по-смислено-примерно за асфалтиране на улици.

Спортният ентусиазъм на съветниците обаче тепърва се разгаряше. Точно след изказаните резерви за допълнителното финансиране, Делян Делчев поиска думата и обяви че исканите суми са малко. „Баскетболът ще играе плейофи и може би в Европа. Футболът ще влезе в Б група. Да им дадем по 100 хиляди“. След което Себахтин окончателно пощуря. Освен декларираната готовност за съчетаване на бензин, клечка и общински съветник, в залата захвърчаха обвинения кой какво е направил за спорта и Хасково, коя партия колко се изложила докато била на власт и закани, че сдалите властта пак ще си я вземат. Въпреки че започна крамолата като на майтап, Себахтин не скри горчивината си. „Имахме чудесен отбор в Б грута, който имаше шанс за А група. Не му дадохме един лев, щото начело бе Здравко Узунов/ от тогавашната листа на ДПС. Б.А./. Сега тоя приятел на оня, другия на третия, били във футбола - дайте да им дадем пари“ разгорещено заяви превозвачът. 

„Тези пари са за децата. За да спортуват те трябва да имат пример. А той идва с професионален спорт на високо ниво. Виждате, че стадионите и залите са пълни с играещи малчугани“ опитаха се да водят разумен диалог Митко Ламбов и Красен Ангелов. Двамата, заедно с Хакиф Хабил, които са в управата на ФК „Хасково“ обявиха, че няма да участват в предстоящото гласуване, заради конфликт на интереси. Умереността им не няправи впечатление на най-активните опозиционери Стефан Атанасов и Исмаил. Първият заяви, че докладните са на ръба на закона, щото се дават обществени пари на частни клубове, Вторият пък реши окончателно да вбеси колегите си, след като обяви че хасковските бизнесмени не си знаят парите и вместо да водят любовниците си по целия свят, да вземат да направят нещо полезно за спорта. Красен Ангелов публично поиска да му посочат коя му е любовницата, а иначе не особено приказливия Мехмед Атаман застана на микрофона и процеди по посока на съпартиеца си „За любовниците да си поговорим после“. 

След час и половина словесен водопад накрая се гласува баскетболът да получи до 100 хиляди лева субсидия, а футболът-70. Средствата ще са от резерва на общината. За капак на дискусията послужи изказването на кметът Иванов. „ Вие тука си гласувате 100, 200 хиляди лева, а никой не казва откъде ще дойдат тези пари. Тоя резерв да не е без дъно. Утре мога да ги спра тия докладни“ отсече градоначалника и не пропусна да размаха пръст на съветниците “Казал съм ви, че само кметът може да променя бюджетът на общината“.

Г. Христов

Двамата със Стефан Атанасов /вляво/ скочиха на предложението за повече пари за спорта
В крайна сметка мнозинството надделя
Кметът Иванов предупреди съветниците да не се отпускат с харчовете
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини