От х:

Днес в x:

13 °C

Сесията реши: Да се проведе конкурс за превозвач

Общински съвет – Първомай взе решение и даде зелен светофар за откриване на процедура за избор на нов автобусен превозвач. На вчерашната сесия заместник-кмета Николай Митков оттегли предложението за кандидатстване с проект по един от приоритетите от оперативна програма „Административен капацитет“ и предложи нова точка в дневния ред – откриване на процедура за провеждане на конкурс за възлагане на пътническите превози по републиканската, областната и общинската транспортни схеми 

Договорът на общината с фирма „Комексмаш“ изтича през юли и това е шанс да се потърси нов превозвач, по- коректно изпълняващ задълженията си и с по-добър автопарк.  Както каза Делян Караславов, предложението е предизвикало много коментари, не защото съветниците са били против, а защото това решение налага в бъдеще внимателно да се обсъдят конкретните параметри на предстоящия договор.

От останалите точки в дневния ред, единствената, която предизвика дебат беше предложението за отдаване под наем на 12 кв.м от тротоара до парка пред пощата за търговска дейност. Тъй като мястото е в района на кооперативния пазар, Илия Ганчев използва случая за да обърне внимание, че през последните години събраните от там средства са в размер на над 400 000лв. Те не са били реинвестирани – не е построено нищо, няма тоалетни, няма подобрения, няма боядисана и една пейка. За какво са използвани парите попита доайенът на съветниците. Голяма част от местния парламент се съгласи, че е належаща промяна за подобряване визията и функционалността на пазара. Поставен беше въпроса съобразено ли е мястото с детската площадка в градинката и тротоарът няма ли да се използва за преминаване.  Оказа се, че мястото (до павилиона за жива риба) е отделено от детските съоръжения и тротоарът попада в пешеходната зона. Решението за отдаване под наем беше взета с променено условие: в срок до одобряване на ПУП за застрояване на кооперативния пазар, но за не повече от 5 години от датата на сключване на договора.

Проектът, който трябваше да анализира структурата на общинска администрация и да даде препоръки за по- голяма ефективност е оттеглен от вносителя Николай Митков, най-вече по финансови съображения. Преценено е, че на този етап е по- важно да бъде разработен другият проект по ОПАК -  за изработване на стратегия за развитие на общината в периода 2014-2020 година.

От сесията на Общински съвет отсъстваше Светозар Славчев, който е член на Районната избирателна комисия на 17 избирателен район и е бил ангажиран във връзка с предстоящите извънредни парламентарни избори.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини