От х:

Днес в x:

Паси: Етническата и религиозната толерантност тръгват от детската градина

Възпитанието в етническата и религиозната толерантност трябва да започва още в най-ранна детска възраст. Разбрали, че нетърпимостта на етническа основа идва не толкова от ценностите, колкото от ниската образованост, развитите общества инвестират все повече средства в по-малообразованите етноси. Това каза на кръглата маса "Етническа и религиозна толерантност –прилагане опита на САЩ" председателят на Българо-американската алумни асоциация Соломон Паси.

При откриването на дискусията бившият външен министър Соломон Паси обърна внимание и на факта, че според българската конституция религиозните убеждения не могат да се използват за политически цели-правило, което според него обаче не се спазва.

Модератор на дискусията беше шефът на новините в БНТ Добрина Чешмеджиева. Заедно с председателя на Националния младежки форум Лилия Ванкова те споделиха опита си от участието си в различни проекти в САЩ. Като най-важен извод те също изтъкнаха политиките на равни възможности, които провеждат американците чрез увеличаване на ресурсите в образованието.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини