От х:

Днес в x:

Великобритания събира биометричните данни на българи и румънци

Нов план за събирането на биометрични данни обмисля Великобритания.  В него ще бъдат включени снемане на пръстови отпечатъци и подробни биометрични данни от имигриралите румънци и българи във Великобритания следващата година, пише британският „Телеграф".

Правителството на Камерън подготвя план, който се състои имигрантите от двете страни да притежават „биометрични разрешения за пребиваване", които ще имат за цел да показват в какви социални, обществени програми и услуги могат да участват. Картите ще съхраняват данни, включително пръстови отпечатъци и снимка на притежателя.

Получаването на документа ще става от Агенцията за граничен контрол или към пощенска станция, където информацията ще бъде свалена, уточнява вестникът.

Мярката се обсъжда, след като вицепремиерът на Великобритания Ник Клег се отказа от обещанието си да насърчи амнистия за нелегалните имигранти, пребивавали в страната повече от 10 години.

Следващата седмица премиерът Дейвид Камерън ще произнесе реч за имиграцията с цел да убеди избирателите, че Коалицията е решена да спре притока на имигранти от Румъния и България през следващата година.

От следващата година падат работните ограничения за българи и румънци и някои британски политици се опасяват, че значителен брой хора от двете страни ще се насочат към Албиона, припомня британският таблоид.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини