От х:

Днес в x:

Габрово, Трявна и Дряново още в бедствено положение

Габрово, Трявна и Дряново са все още в бедствено положение след бурята.

Припомняме, районът бе парализиран след вятър от над 120 километра, който доведе до редица щети. В следствие на бурята и паднали елементи от строително скеле загина 34-годишна жена в Габрово, а мъж на около 70 години загина след бурята. Той падна от покрива на дома си, докато се е опитвал да го поправи.

В Габрово започват огледите на щетите от бурята в края на миналата седмица.

Проверката ще обхване жилищата, чиито собственици са подали искания за помощ. 40 искания за възстановителна помощ за частни и обществени сгради и над 36 молби за еднократни помощи са постъпили до момента след урагана в Габрово. Щетите ще бъдат оценявани от комисии, в които влизат представители на общината, пожарната служба и лицензирани оценители.

Продължава разчистването на дървета и отломки от сградите. Спешно се ремонтират разрушените покриви на болницата, на училищата и на административните сгради. Отстраняват се пораженията по промишлените бази на няколко фирми в града, в които заради щетите, днес е неработен ден.

Учениците в община Габрово и днес няма да влязат в класните стаи. Ще работят само яслите и детските градини. Четвърти ден след бурята без ток са около 20 села в Тревненско и две в Габровско. Заради множеството аварии по мрежите за ниско напрежение все още отделни абонати в града и населените места нямат електричество.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини