От х:

Днес в x:

И долното бельо на ЧЕЗ влизало в сметките ни за ток

Скандално! Оказва се, че долно бельо и куп други стоки и консумативи, използвани от служителите на ЧЕЗ, са включени в цената на тока, съобщава "Телеграф".

Изданието се позовава на договори на стойност над 601 милиона лева, сключени между "ЧЕЗ Електро", "ЧЕЗ Разпределение" и "ЧЕЗ България". Интересното е, че "ЧЕЗ България" е създадена само да обслужва другите две компании, които всъщност са носители на лиценза за доставка на еленергия. Така обаче тя не подлежи на контрол от ДКЕВР и затова спокойно върши куп дейности, които носят на чехите концесионери сериозни приходи.

Вероятно затова стойността на всеки договор е с 4-6 % по-висока от реалната себестойност. За шест години – от 2011 до 2017 година тази посредническа компания ще похарчи 464 милиона лева от парите, платени от клиентите на ЕРП-то.

Това прави по 71 милиона лева на година за гащи на служителите на ЧЕЗ, работещи в България. Разбира се, сериозни суми изтичат и в посока наеми, автомобили и различни подобрения на средата, в която се трудят чиновниците от ЧЕЗ.

Така например само за поддържане на офисите са предвидени по 6 лева на всеки квадратен метър от офисите на месец, още хилядарка и половина отива по перото "подобрения в офисите".

Както се казва, не е луд който изяжда зелника, а който му го дава...

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    мина
    5 0
    14:27, 13 мар 2013
    Това ако не бъде наказано с отнемане на лиценза лошо им се пише на управляващите,независимо кои са.А защо нищо не се пише за еvn и Енерго-про?Те едва ли са изрядни,или тях в момента ги скатават.Сто на сто и там има големи далавери.
  • 2
    Gr
    Groen
    3 0
    15:53, 13 мар 2013
    xa-xa-xa da se smee6 li....da pla4e6 li....za drygite ostavat pra6kite,sytienite i prezervativite.SRAMOTA!!!!Tova ,ako naistina e vqrno,e ogromna podigravka s bedniq balgarski narod.Na6ite roditeli i po-vazrasnoto pokolenie ne go zaslygavat!!!!
Последни новини