От х:

Днес в x:

Протестиращите се разделиха на три. Вестниците в неделя

„Стандарт": Шенген през крив макарон

България ще види Шенген през крив макарон. Влизането на Румъния в зоната също се отлага. Разширяването на Шенген отпада от дневния ред на Евросъюза за март, съобщиха от Брюксел. Решението трябваше да бъде взето на предстоящото заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 7 и 8 март в белгийската столица. Властите в София и Букурещ очакваха темата да бъде разгледана в Брюксел. Управляващите в България и Румъния се надяваха да ни бъде разрешено частично присъединяване към Шенген - по въздух и вода.
През миналата седмица премиерът на комшиите Виктор Понта заяви, че вероятното решение за приемането на София и Букурещ в Шенген ще бъде повлияно от политическата нестабилност в България.

„24 Часа": Протестиращите се разделиха на три

Ден преди националния протест днес участниците в митингите се разделиха на три.
В софийския ресторант "Континентал плаза" дойдоха хора около актьора Андрей Слабаков и флейтиста Кристиян Коев, който бе арестуван по време на едно от първите шествия в столицата. Те определиха мероприятието като кръгла маса на граждански сдружения.
В същото време в БТА Янаки Ганчев привика координатори на протеста от 24 града, повечето от които са от Югозападна България. Ганчев е един от водачите на митингите на Орлов мост, шеф на асоциация на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги.
Ганчев е един от водачите на митингите на Орлов мост, шеф на асоциация на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги. А в Сливен заседаваха организатори от други райони на страната около Янко Петров, Ангел Славчев и Дончо Дудев, лидери на първите протести в столицата.

„Труд": Митинги за загрявка в цялата страна

Ден преди големият протест, митинги "за загрявка" имаше в страната. В Пловдив стотина полицаи охраняваха повече от 2 часа 150 протестиращи. Част от участниците в традиционното шествие, начело с еколога Кирил Ангелов и пенсионера Иван Бояджиев- дядя Ваня, вече имат статут на "професионални протестиращи", но имаше и свежи подкрепления в лицето на няколко 11-12-годишни момичета. След скандиранията пред централата на EVN колоната блокира за кратко бул. "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител".

„Стандарт": Гавриил и Неофит в реми за бялото було

Третият патриарх на Българската православна църква в ново време ще бъде избран днес. До 12 часа делегатите на събора трябва да излъчат новия носител на бялото було между Русенския митрополит Неофит, Старозагорския Галактион и Ловчанския Гавриил. Според запознатите с разположението на лобитата в синода реалният сблъсък ще бъде между Ловчанския Гавриил и Русенския Неофит. Първият бе единственият избираем кандидат без досие, а вторият е любимец на миряните и свещениците. Смята се, че на дядо Галактион е отредена ролята на "куц кон". Старозагорският владика е крайно непопулярен сред църковниците заради архонтско-тамплиерско-масонските си уклони и солидното си досие в ДС като агент "Мишо". И че ще отпадне при първия тур.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини