От х:

Днес в x:

7-класничка в критично състояние след мистериозен полет от 3-я етаж на „Васил Левски“

Скенерът показа тежки вътрешни наранявания

7-класничката Славея Асенова е в критично състояние в хасковския ОАИЛ след падане от 3-я етаж на СОУ „Васил Левски“ в ранния следобед днес. Девойката е била видяна в безпомощно състояние от работници от фирма за чистота, които работели в района.

Първоначално не стана ясно дали момичето е било припаднало, скочило или бутнато от някой от прозорците. Оказа се обаче, че трагедията се е разиграла пред очите на бабата на Славея. Заедно с невръстната й сестричка, тя отивала да си прибере ученичката. Баба Радка тръгнала с пристигналата линейка, а малката оставила при познати в сградата на администрацията на ледената пързалка. Шокираното момиченце само повтаряше: Кака падна от прозореца и умря! После промълви :Много я обичам!

Славея обаче е извадила „късмет“, ако в случая въобще може да се говори за късмет - паднала е върху земя, настлана с шума. Това може би е спасило живота й.

И така обаче нараняванията са жестоки. Девойката има черепно-мозъчна травма, счупен гръбначен прешлен, раздробен таз и още много наранявания. Състоянието й е критично, макар момичето да не е в кома, както гласяха първоначалните данни.

Случаят е повече от мистериозен. По информация на Haskovo.net учебните занятия на класа на момичето са приключили поне 1 час преди инцидента. Чантата на девойката е била открита на последния етаж на училището, а от школото твърдят, че по време на инцидента е бил отворен само прозорецът на първия етаж. Във всеки случай, четвърт час по-късно бяха отворени прозорците на всички етажи.

Случаят се разследва вкупом от всички институции в Хасково-социални, „Закрила на детето“ , Детска педагогическа стая и т.н. От ръководството на училището така и не вдигнаха телефона за да хвърлят някаква светлина върху трагичния инцидент. По неофициална информация, детето имало  лични проблеми. Това обаче се оборва от нейни съученици. Те определят Славея като много слънчево и лъчезарно дете. Същият ден е нямало никакви индикации, че не е в нормално присъствие на духа.

Родителите на момичето работят в Германия, а тя се отглежда от баба си. Не е била отлична ученичка, но не е била и слаба. Не се е замесвала в проблеми.

Първите часове след травмата ще са определящи, потвърдиха от болницата. Лекарите са оптимисти за живота на девойката, но се опасяват че има риск за трайни поражения в резултат на получените травми.

Г.Христов

Мястото където е паднала Славея
Вероятният прозорец откъдето е започнал "полета"
Баба Радка бе на ръба на инфаркта, жената ронеше сълзи докато търсеше по телефона родителите на детето
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ha
    haskovliqta
    122 -10
    17:25, 18 фев 2013
    родителите вместо да са тук при децата си те са на гурбет из чужбина,децата нямата ни нямат никакъв контрол и надзор.Ето докъде я докараха нашите политици БОКЛУЦИ,Държавата ако е останала такава то тя е виновна.
    • По
      Потресен
      54 -1
      19:59, 18 фев 2013
      Хасковлия как да са тук родителите,да работят като хамали за 300лв. и тока им да е 300лв. простата математика показва остатък 0лв. а сега ти ми кажи как да са тук,по скоро момичето трябва да е там.Остани си със здраве и да се молим да не стават такива лоши неща никога и никъде
Последни новини