От х:

Днес в x:

Любопитен подарък за празника на влюбените

Дамите сме свикнали да получаваме секси бельо за Свети Валентин. Хърватските мъже пък се радват на този хит-подарък за 14 февруари, съобщава БГНЕС.

Плетивото, предназначението на което не е много ясно (по принцип високата температура в тази област не е за препоръчване), носи звучното и силно описателно наименование накурняк (nakurnjak).

Преди около сто години накурнякът е бил задължителна част от облеклото на населението от горните райони на Хърватия. Той е бил използван за защита на половия орган от студ и протриване от седлата. Собственик на магазин в страната обясни, че в навечерието на Деня на влюбените той е получил стотици заявки не само от Хърватия, но и от съседни страни, най-много от Италия. Цената на аксесоара е фиксирана на седем евро и се предлага в най-различни размери. Продавачът на накурняци сподели, че препоръчвал на жените да купуват от най-големите, за да не обидят половинката си, но имало и такива дами, които взимали размера на мъжете си предварително, за да е пълно удобството от използването на артикула. Приемали се и индивидуални заявки и най-много имало за накурняци в цветовете на националния флаг, както и с емблемата на любимия футболен отбор.

Ако е късно за Свети Валентин - цветово и по форма подхожда за подарък и за Баба Марта.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини