От х:

Днес в x:

Вбесени от Енергото: бой по министър и опожарени коли на EVN

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев беше уцелен със снежни топки от протестиращите в столицата, предаде Агенция „Фокус” . Над 500 души протестират пред сградата на министерството в центъра на София заради високите сметки за електро и топлоенергия. Протестиращите дадоха 10-минутен срок на министъра да слезе при тях. След като той изпълни това тяхно искане към него полетяха снежни топки. В опит да изслуша исканията на един от организаторите на протеста в присъствието на представителите на медиите Делян Добрев бе уцелен от снежни топки. Пострадаха и някои от журналистите. Министърът се опита да разговаря с протестиращите, но от скандиранията „Оставка” и продължаващата атака от снежни топки Добрев се прибра отново в сградата на енергийното министерство.

Над 2000 души са вече протестиращите срещу Електроразпределителното дружество в Пловдив. Те пристигнаха пред сградата на ЕVN, където има засилено полицейско присъствие. Хората скандират „Вън на ЕVN” и „Оставка”. Докато преминаваха през главната улица протестиращите пееха патриотични песни като „Боят настана...” и скандираха „Национализация” и „Стига монопол”. През цялото време те призоваваха хората, които се разхождат, да се присъединят към тях.

Два автомобила на ЕВН са горели тази нощ в Пловдив, стана ясно по време на днешните протести. Автомобилите са били подпалени пред централата на ул. „Христо Г. Данов”, съобщават от пресцентъра на дружеството. Те изразяват острото си възмущение и осъждат вандалския акт на подпалване. Двата автомобила, намиращи се в непосредствена близост до сградата на дружеството и на метри от двора на близката детска градина, са били подпалени час и половина след полунощ от маскирани лица. Записите от охранителните камери вече са предоставени на органите на полицията като дружеството оказва пълно съдействие на разследващите органи за бързото установяване на обстоятелствата.

Във Варна протестиращите срещу високите сметки за ток блокираха движението в центъра на града. В началото на протеста стотици недоволни варненци се събраха на площада пред сградата на общината, за да протестират срещу високите сметки за ел. енергия през последния месец. Повечето от тях показваха сметките, от които ясно се вижда, че увеличението за последния месец е с над 100 %. След скандирания „Мафия” и „Отивайте си”, стотици хора се насочиха към кръстовището на булевардите „Сливница” и „Мария Луиза” и блокираха движението на автомобили пред сградата на общината. Много от тях налягаха на пътното платно в знак на протест, вследствие на което полицията отцепи района и организира заобиколни маршрути за автомобилите. Малко по-късно протестиращите се насочиха по платното на бул. „Мария Луиза” към центъра на града. Броят на протестиращите непрекъснато се увеличава. В центъра на Варна има засилено полицейско присъствие и въпреки провокациите в момента полицаите не се намесват..

Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини