От х:

Днес в x:

Света благословия за изкуството на сервирането

Двама отци благословиха софрата и сервиралите я ученици от Туристическата гимназия

Цели двама хасковски свещеници благословиха новооткрития кабинет по сервиране в хасковската професионална гимназия по туризъм известна повече като ТОХ/Техникум по обществено хранене/. Двойната доза благодат си имаше обяснение-единият поп е съученик, другият-ученик на директорът Пенка Георгиева.  

„На господа да се помолим за всички които работят и учат тук“ произнесоха в съслужие хасковските отци Никола и Златко, свещеници в храм „Св. Архангел Михаил“. 

На принципа „помогни си сам за да ти помогне Господ“ училището разработи и спечели проект по националната програма за модернизация на обучението в професионалното образование. Със спечелените 98 хиляди лева е изграден специализиран кабинет за овладяване на тънкото изкуство на барманите и сервитьорите. „Беше само гола стая“ обясни директорът Пенка Георгиева. Стаята не само че вече не е гола, а е оборудвана с модерна техника за качествено обучение— сокоизтисквачки, ледогенератори, блендер, кафе машини, съдомиялна и прочие. 

Всичко това ще е на разположение на 120 бъдещи рицари на таблата и шейкъра от 11-ти и 12-ти клас. Те са от специалностите хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг. А за да бъде всичко завършено, а не проформа, на децата са осигурени безплатни летни стажове по Черноморието и бъдещи работни места, след завършването. Бизнесът, който е подал ръка на бъдещите професионалисти е в лицето на бургаската фирма „Сидика ООД“ които даже са съфинансирали проекта с 10 хиляди лева. На местно ниво пък партньори са от Българската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. Те са част от бъдещ съвместен проект с гимназията, който ще кандидатства за финансиране за изграждането на друг специализиран кабинет.

Г.Христов

Бъдещите асове на таблата и шейкъра тренират с коктейли
Директорът Пенка Георгиева установи връзката между обучението и бизнеса
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини