От х:

Днес в x:

Изгониха майката на Лазар Колев от съда заради ”непристойни реплики”

Скандал избухна в Апелативния съд в Пловдив при разпита на следователя Красимир Николов по време на делото срещу Лазар Колев за убийството на сестри Белнейски. Съдът изгони майката на Колев заради "непристойни реплики".

Пловдивският апелативен съд даде ход на делото, образувано по жалба на подсъдимия. С присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд, Колев бе осъден на „доживотен затвор без замяна" за двойното убийство на Христина и Росица Белнейски. Делото беше върнато от Върховния касационен съд (ВКС) за ново разглеждане.

Красимир Николов разказа днес, че свидетелят Владимир Славов - Иширковеца е бил в една килия с Лазар Колев, който му е признал за убийството на сестрите Белнейски, съобщи Дарик радио.
В килията е имало подслушвателно устройство, но записът не е станал, уточни следователят.

След тези негови думи Колев избухна, обвини го в лъжа и се разплака.
"Боклуци с боклуци, толкова години го разтакавате", развика се в залата майката му Мариана Колева. Председателката на съдебния състав Евдокия Кемалова я предупреди, че ще нареди да я арестуват за хулиганство и я отстрани от залата.
"Не ме интересува", отговори Колева преди да напусне заседанието.

По разпореждане на съдийката разпитът на следователя продължи при закрити за медиите врати. Започна изслушване на Владимир Славов.

Преди това бяха разпитани двама свидетели - Иванка Мишева и Христо Марков, предаде БТА.
Адвокатите на Лазар Колев - Марин и Димитър Марковски, пък не пожелаха да разкрият имената на двама свидетели, за които държат да бъдат разпитани по делото "Белнейски". Марковски-старши обясни, че единият е в чужбина, а другият чакал присъда в затвора.
Страхуваме се за тяхната сигурност и безопасност, обясни юристът. Той обеща двамата мистериозни свидетели да бъдат доведени на следващото заседание.

Димитър Марковски поиска допълнителна ДНК-експертиза с довода, че има реална необходимост от експертиза, която да свери постигнатите до момента резултати. С връщането на делото на втора инстанция се дава шанс на българското правосъдие, убеден е адвокатът.

Обвинението в лицето на апелативния прокурор на Пловдив Иван Даскалов и заместничката му Божидарка Попова поискаха свидетелите да бъдат заличени. Съдът ще се произнесе за свидетелите в края на днешното съдебно заседание.

Ще бъде проведено и съдебно следствие за изслушване на петорна арбитражна комплексна експертиза, обясни преди началото на делото днес пред bTV новият адвокат на семейство Белнейски Лъчезар Таков.
„На първа инстанция колегите са си свършили перфектно работата. Има доказателства, макар и малко, за потвърждаване на присъдата, дано настоящата инстанция ги уважи. Внесли сме писмено искане за нова ДНК експертиза, поискали сме нов свидетел - лице, което е имало взаимоотношение с Владимир Славов”, добави Таков.

Родителите на двете момичета не пожелаха да разкрият мотивите, подтикнали ги към смяна на адвоката си.
"Лазар Колев е убиецът на децата ми, но искам да бъдат разкрити и останалите", обясни майката Фани Белнейска. Затова настояла за нов процес. Тя не съжалява за решението си и отрече, че по този начин дава шанс на Колев. Надявам се Пловдивският апелативен съд да потвърди присъдата на Лазар Колев, добави Белнейска.
Според нея в убийството са участвали още един или двама души.

Обезобразените тела на сестрите от Пазарджик бяха открити на 31 януари 2006 г. в местността „Грамадите" между Брацигово и Пещера от местен козар.
Делото се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини