От х:

Днес в x:

Кмет даде пример и кръвта си за нуждите на Родопите

Маджит Мандаджъ бе един от първите, който влезе да дарява кръв

Кметът на Стамболовска община Маджит Мандаджъ бе един от първите които легна на кушетката в мобилния център за кръводаряване към хасковската болница, за да дари кръвта си за нуждаещите се българи в Родопите. „Доброволно кръводаряване в Родопите /RHO – DONATE/” е българо-гръцки проект и се финансира по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г. Общият бюджет от 895 056 евро позволи закупуването на няколко подвижни лаборатории за изследване и вземане на кръв, една от които ще оперира на територията на област Хасково. Днес бе първия ден в работата на мобилния център, а първата спирка бе община Стамболово. 5-ма души от администрацията, водена от шефът и Маджит Мандаджъ дариха кръвта си само за два часа. Има записани поне още толкова. Кметът дори направи собствена агитация. Пред близо 100 души събрани на работно съвещание в сградата на общината Мандаджъ се обърна с думите „Представете си че е за ваши близки. Защото пък на ваши близки ще дарят напълно непознати хора“. Личният му пример обаче се оказа по-уместен от всякакви призиви.

Мобилният център бе воден лично от началникът на отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ Хасково д-р Балина Бозова. В плановете на специализираната линейка са обиколки из общините Димитровград, Харманли, Минерални бани, Свиленград и Ивайловград.

Проектът се изпълнява от Областна администрация Хасково и продължава до края на март. След приключване на проекта, мобилната лаборатория остава на разположение на хасковската многопрофилна болница.

Г.Христов

Последваха и други

Дарителки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини